Sosyal Girişimcilik Günü Başvurularınızı Bekliyor

Ashoka Türkiye tarafından bu sene çevrimiçi gerçekleştirilecek Sosyal Girişimcilik Günü ile ilgili merak edilenleri ülke eş direktörü İstem D. Akalp ile konuştuk.

 

2018 yılından beri Sosyal Girişimcilik Günü’ne ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Akalp, sosyal girişimcilik günü fikrinin ortaya çıkışını şöyle anlatıyor: ‘‘Etkileri dünyaya yayılmış sosyal girişimcilerle çalışırken gördüğümüz bir şey var. Sosyal girişimcilerin kapasite geliştirme ihtiyaçları üç alanda. Bunlar kişisel liderlik becerileri, organizasyonel liderlik becerileri ve finansal liderlik becerileri alanında. Ashoka fellowlarına sunduğumuz bu alanlardaki kapasite gelişim fırsatlarını Türkiye’deki diğer sosyal girişimcilerle ve aynı zamanda alanı desteklemek isteyen kişilerle de buluşturmak istedik. Sosyal girişimcilik fikri buradan çıktı.’’ İstem D. Akalp ‘‘Şimdi ve Burada’’ temasıyla düzenlenen Sosyal Girişimcilik Günü’ne en az bir yıldır faaliyetleri devam eden sosyal girişimcilerin başvurularını beklediklerini ifade ediyor.

28 – 29 Nisan’da gerçekleşecek Sosyal Girişimcilik Günü’nün onur konukları çözüm-odaklı gazeteciliği ana akım medyaya entegre etmek için başlatılan Solutions Journalism Network’ün kurucusu David Bornstein ve sistem-öncülüğünde liderliğe odaklanan bir eğitmen olan Systems-Led Leadership’in Kurucusu Daniela Papi- Thornton.

Sosyal Girişimcilik Günü’nün detaylı programına ve başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.