LGBTİ+’lara Yükselen Nefrete Karşı; Beraberiz İmza Kampanyası…

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan yeni rektöre karşı yükselen itirazlar, LGBTİ+'lara artan nefret söylemi ve demokratik teamüllere aykırı diğer gelişmelere karşısında bir araya gelen STK’lar beraberiz.org adlı bir web sitesi açarak “Beraberiz, vardık, varız, var olacağız!” sloganıyla bir imza kampanyası başlattı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektör atanma süreci sonrasındaki gelişmeler, LGBTİ+’lara nefret söylemi, Boğaziçi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün kapatılması, polis şiddeti, gözaltı ve tutuklamalara karşı başlatılan imza kampanyasının açıklama metninde şu ifadeler yer alıyor:

Beraberiz, Vardık, Varız, Var Olacağız

“Biz eşitlik, adalet, özgürlük ve haklarımız için mücadele eden sivil toplum örgütleri olarak, 1 Ocak itibari ile Boğaziçi Üniversitesi Rektör atanma süreci sonrasındaki gelişmeleri takip ediyoruz.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri başta olmak üzere anayasal demokratik haklarını kullananlara polis şiddeti, gözaltı ve tutuklamalar, LGBTİ+’lara üst düzey kamu görevlilerinin öncülük ettiği nefret kampanyaları ve Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün kapatılması hiçbir koşulda meşru değildir ve kabul edilemez. Öğrencilerin demokratik üniversite taleplerinin yanındayız. LGBTİ+’ların hak mücadelesi hepimizin mücadelesidir.

Yetkilileri LGBTİ+’lara nefret söyleminden vazgeçmeye, LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün kapatılması kararından geri dönmeye, polis şiddeti ve gözaltıları sonlandırmaya ve tutuklanan öğrencileri serbest bırakmaya çağırıyoruz.”

İmza kampanyasına www.beraberiz.org sayfasından destek verebilirsiniz.