Boğaziçi Üniversitesi Online Kış Okulu Başlıyor

Boğaziçi Üniversitesi'nin düzenlediği BOUN 101 Online Kış Okulu, lise öğrencilerini üniversite hayatıyla tanıştırmaya devam ediyor. 31 Ocak’ta başlayacak ve Boğaziçi Üniversitesi’nin önde gelen akademisyenleri tarafından verilecek eğitimler 4 Şubat’ta sona erecek.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) BOUN 101 Online Kış Okulu programıyla Boğaziçi Üniversitesi’nin alanında önde gelen bilim insanları ile lise öğrencilerini bir kez daha bir araya getiriyor. Fizikten biyolojiye, programlamadan nörobilime birçok alanda verilecek eğitimlerle öğrencilerin farklı alanlarda disiplinlerarası bir bakış açısı kazanması hedefleniyor.

8 Ders Paketi Açılıyor

31 Ocak 4 Şubat 2022 tarihlerinde düzenlenecek BOUN 101 Online Kış Okulu’nda, “Fizik ve Biyolojide Zaman”, “Genler, Genomlar, Sağlığımız”, “Veri Bilimine Giriş”, “Nörobilim: Beyin- Davranış İlişkisi”, “Matematik ve Fiziğin Dansı: Sicim Teorisi” “Python ile Programlamaya Giriş” “Girişimcilik ile Dünyayı Değiştirmek” ve “Kimyada Temel Ayırma ve Saflaştırma Yöntemi” gibi başlıklarda 8 eğitim paketi yer alıyor. Derslerde Boğaziçi Üniversitesi’nin alanında uzman bilim insanları lise düzeyine uygun olarak hazırlanmış kapsayıcı program içeriklerini anlatacak.

Akademik olarak başarılı ve gereksinimi olan öğrencilere yüzde 20, yüzde 50 ya da yüzde 100 oranlarında burs da sağlanabilecek. Burs başvuruları 21 Ocak 2022 tarihine kadar devam ediyor.

Ders programı ve kayıtla ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın.