TÜSEV ‘Yeni Vakıflar için Yasal Mevzuat Rehberi’ Yayımladı

TÜSEV’in Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivil Toplum için Elverişli Ortamın İzlenmesi ve Geliştirilmesi Projesi kapsamında hazırladığı Yeni Vakıflar için Yasal Mevzuat Rehberi yayımlandı.

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Başak Baysal ve Av. Sadife Karataş Kural tarafından yazılan ve editörlüğünü Tevfik Başak Ersen’in yaptığı rehber, çalışmalarına aktif olarak devam eden yeni vakıfların kullanabilecekleri bir kılavuz olmanın yanı sıra, kuruluş aşamasındaki vakıfların da ihtiyaç duyabileceği bilgileri içeriyor.

Yeni vakıfları ilgilendiren farklı kanun ve yönetmelik maddeleriyle düzenlenen konuları tek bir kaynak altında derleyen ve yazarların yorumlarıyla zenginleşen rehber, uygulama ve yaptırımlar hakkında da bilgi sunuyor.

Kuruluş ve işleyiş, özel-yeni vakıf türleri, vakfın örgütü ve organları, vakıf senedi değişikliği, vakfın denetimi, şube temsilcilik, vakfın malvarlığı, vakfa yapılan bağış ve yardımlar, vakıflara ait iktisadi işletmeler, vakfın faaliyetleri, defterler, beyannameler, bildirimler, vakfın vergilendirilmesi, kişisel verilerin korunması kapsamında vakıflar ile sona erme ve tasfiye olmak üzere 14 bölümden oluşan rehberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.