Pandemi Sivil Alanda Dijital Dönüşümü Hızlandırdı Mı?

16 Mayıs 2020
Sesli Dosya'da bu hafta Evde Kal Günleri’nde izolasyon koşullarının sivil alanda dijital dönüşümü hızlandırıp hızlandırmadığı sorusuna İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya Bölümü’nden Doç. Dr. Erkan Saka ile yanıt arandı.

Korona Günlerinde Sosyal Kafa programı ile diğer çalışmalarına devam eden Erkan Saka’ya sivil toplumun pandemide dijital iletişim araçları nasıl etkin kullanabileceği,  sivil toplumun yeni medyada nasıl daha çok yer bulabileceği ve sivil alanda TikTok’un STK’lar tarafından kullanılmasına dair yaklaşımı dahil bir çok konuyu yorumladı. Pandeminin dijital dönüşümü hızlandırdığını ve dönüşüm sürecinin sürdüğünü belirten Saka’ya göre, STK’lar açısından dikkat edilmesi gereken temel nokta, kitlelere nasıl ulaşılacağı; bu nedenle gazeteciler gibi sivil toplum da TikTok kullanarak hedef kitlesine etkili bir iletişim stratejisi ile ulaşabilirler.

Ana akım medyadan artık söz edilmesinin güç olduğunu düşünen Erkan Saka, sivil alan için en uygun ve maliyeti düşük kanalın dijital iletişim araçları olduğunu görüşünde… Dolayısıyla, STK’lar pandemi döneminde de enerjilerini dijital araçlara harcamalı ve yatırımını dijital iletişime yapmalı…