Sivil Toplum Kuruluşlarının Dijital Dönüşümünü Destekleme Rehberi Yayında

Sivil Toplum için Destek Vakfı'nın, dijital dönüşüm programının aşamaları, kullanılan yöntemler ve araçlara dair pratik bilgilerin yer aldığı Sivil Toplum Kuruluşlarının Dijital Dönüşümünü Destekleme Rehberi yayımlandı. 

Rehber, sivil toplum kuruluşlarının (STK) dijital dönüşüm süreçlerini kapasite güçlendirme programları ve hibeyle desteklemek amacıyla hayata geçirilen Dijital Dönüşüm Fonu’ndan hibe alan STK’ların dijital dönüşümlerini kapsayıcı ve sürdürülebilir kılmak amacıyla uygulanan dijital dönüşüm programının aşamaları, kullanılan yöntemler ve araçlara dair pratik bilgileri kapsıyor.

2020 yılında European Bank for Reconstruction and Development ve Turkey Mozaik Foundation iş birliğiyle kurulan fon kapsamında dijital dönüşüm kavramı; dijital araçlar kullanmanın veya yeni donanımlar satın almanın ötesinde bütüncül bir yaklaşımla ele alınıyor. Bu nedenle hibe desteğinin yanı sıra STK’ların kurumsal yapılarının güçlenmesini daha geniş imkanlarla desteklemek için mentorlarla ve uzmanlarla çalışma, dijital yetkinlik atölyeleri, kurulum ve uygulama süreçleri için gerekli teknik destek imkanlar sunuluyor.

STK’ların dijital dönüşüm süreçlerini kapasite güçlendirme çalışmalarıyla desteklemek isteyen kurum ve kuruluşların yararlanması amacıyla hazırlanan bu rehberde; “fon tasarımı”, “hibe süreçleri” “mentorlarla çalışma”, “atölyeler”, “iletişim” ve “izleme ve değerlendirme” başlıkları altında dijital dönüşüm programının farklı aşamalarında kullanılan yöntemler ve araçlar hakkında bilgiler yer alıyor.

Rehberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz. İki dilli hazırlanan rehberin İngilizce versiyonunu buradan indirebilirsiniz.