Project Zoom’da Yeni tema: Halk Sağlığı

10 Nisan 2020
Impact Hub İstanbul ve TEYİT'in yürütücülüğünü üstlendiği Project Zoom hibe programı, “halk sağlığı” temasını dâhil ettikleri haberini paylaştı.

Covid-19 sebebi ile çoğumuzun sağlık konusunda endişelendiği ve bilgiye erişime en çok ihtiyaç duyduğu bu son günlerde, herkesin eşit şekilde erişebilmesi ve faydalanabilmesi gereken bir hak olarak sağlık konusunun, üzerinde yeniden düşünülmesi gerektiğini ortaya çıkardı.

project zoomToplumsal ve çevresel bir mesele olan halk sağlığı, “herkes için sağlık” şiarı çerçevesinde, beslenme, barınma, eğitim, gıda, gelir, tutarlı bir ekosistem, sürdürülebilir kaynaklar, barış ve sosyal adalet gibi temel koşullar ile tanımlanabilmekte. Fakat sağlık hizmetlerine erişim sağlama ve sağlık sorunlarından etkilenme oranı, çeşitli kültürler, sınıflar veya gruplar (kadın, çocuk, yaşlı, mülteci vb. gibi) arasında farklılıklar gösterebiliyor. Bu grupların yaşadığı dezavantajlı durumlar, halk sağlığı konusunun, programımızın göç, toplumsal cinsiyet, sürdürülebilirlik, iklim gibi diğer temaları ile yakından ilişkili olduğuna işaret ediyor.

Halk sağlığı konusunda üretilecek içeriklerde, yeni ve yaratıcı çözümler sunan hikâyelerle başvuru yapabilirsiniz. Project Zoom programına başvurmak ve detaylı bilgi edinmek için internet sitesine girebilir ve sorularınız için ulaşabilirsiniz.

Devamını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.