STGM’den Proje Hazırlama Eğitimi

22 Nisan 2019
Sivil Toplum Geliştirme Merkezi'nin Ankara'da düzenlediği üç günlük "Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Başvurusu Eğitimi" tamamlandı.

İlki geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde yapılan “Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Başvurusu Eğitimi”nin ikincisi 18-20 Nisan tarihleri arasında Ankara’da yapıldı.

Üç gün süren eğitimde, Proje Döngüsü Yönetimi ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı, Paydaş Analizi, Sorun Analizi, Hedef ve Strateji Analizi, Varsayımlar ve Riskler, Gösterge Belirleme, Faaliyet Planlaması ve Bütçe başlıkları altında bir fikrin proje haline gelebilmesi için gerekli olan süreç ve hazırlıklar üzerinde duruldu. STGM eğitmenlerinin yaptığı sunumlar dışında, katılımcılar kadın, çevre, ayrımcılık gibi değişik konulara göre çalışma grupları oluşturdu, proje hazırlıkları uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Kars, Şanlıurfa, Mersin, Trabzon, Rize, Tekirdağ, Mersin, Ankara ve İstanbul’dan sivil toplum kuruluşu temsilcisi 22 kişinin katıldığı eğitimin sonucunda değişik başvuru formatları incelendi ve eğitimin değerlendirmesi yapıldı.

Katılımcılar verilen uygulamalı eğitimi son derece yararlı bulduklarını belirtirken, STGM temsilcileri, amaçlarının sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını daha etkin ve verimli yürütmelerine katkı sağlamak olduğunu kaydetti. STK’ların ihtiyaç duydukları konularda eğitim çalışmalarına devam edileceğini belirten STGM temsilcileri, duyuruların merkezin web sitesinden yapıldığını hatırlattı.