STGM Katılım Hakkı Eğitimi Düzenliyor

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Örgütlenme Özgürlüğünün İzlenmesi Projesi kapsamında STÖ’lerin savunuculuk ve katılım kapasitelerinin güçlendirilmesi hedefiyle 27-28-29 Nisan 2023 tarihleri arasında Ankara’da Katılım Hakkı eğitimi düzenleyecek.

Üç günlük eğitimde; ulusal ve uluslararası mevzuatta örgütlenme özgürlüğü, savunuculuk, katılımcı yöntemler ve katılım, yasa hazırlama süreçlerine STÖ katılımı, savunuculuk, yerel katılım mekanizmaları ve merkezi idareye katılım mekanizmaları başlıkları konuşulacak.

Eğitime katılmak isteyen STÖ’lerin 3 Nisan 2023 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar başvuru formunu doldurması gerekiyor. Eğitime kabul edilen STÖ temsilcileri ise 10 Nisan 2023 Pazartesi günü e-posta ile bilgilendirilecek. Eğitime şehir dışından katılacakların konaklama ve ulaşım masrafları STGM tarafından karşılanacak.

Eğitime Başvuru için buraya tıklayınız. 

Başvuru kriterleri
  • Eğitim programı, yerel ve ulusal düzeyde savunuculuk aktiviteleri ve kampanyaları yürüten ya da bu faaliyetleri çalışma takvimine dahil etmiş hak temelli* STÖ’lere yöneliktir.
  • Eğitime her bir örgütü temsilen 2 kişinin başvurması zorunludur. STÖ adına tek kişi başvuruları kabul edilmeyecektir. Eğitimlere katılacak iki kişinin her iki eğitimin tamamına katılması zorunludur.
  • Eğitime başvuracak her iki STÖ temsilcisinin başvuru formunu birlikte doldurması zorunludur. Değerlendirme sonrasında istisnai durumlar dışında katılımcı değişikliği kabul edilmeyecektir.
  • Eğitime başvuracak STÖ temsilcilerinden en az birinin cinsiyet kimliğinin kadın olması tercih sebebidir.
  • Katılım, izleme ve değerlendirmeyle ilgili gündem oluşturma deneyimine sahip olmak veya karar verme süreçlerine dahil olma/kamu politikalarını etkileme planı artı puan olarak değerlendirilecektir.
  • STOK Öğrenim Platformunda “Herkese Lazım Dersler” bölümündeki derslerin bitirilmiş olması tercih sebebidir. STOK Öğrenim Platformuna buradan kaydolabilirsiniz.

Eğitimle hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız.

Sorularınız için ezgi@stgm.org.tr adresini kullanabilirsiniz.