Hukuk Öğrencileri için Sivil Toplum Kuruluşları Mevzuatı Semineri

TÜSEV’in, Yasal Çalışmalar program alanı altında yürüttüğü ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivil Toplum için Elverişli Ortamın İzlenmesi ve Geliştirilmesi Projesi kapsamında düzenlediği Hukuk Öğrencileri için Sivil Toplum Kuruluşları Mevzuatı Semineri 13-14 Mart günlerinde, İstanbul’da (TÜSEV, Bankalar Caddesi No:2 Minerva Han, Karaköy) gerçekleşecek.

Seminerde, STK’ları ilgilendiren yasal ve mali mevzuat hakkında temel kavramlar ile uluslararası standartlar, örgütlenme özgürlüğü, ulusal mevzuat hakkında bilgilendirme ve vaka çalışmaları yapılacak.

Seminere katılım için başvuru koşulları aşağıdaki gibidir:

  • Seminere yalnızca üniversitelerin hukuk fakültesinde okuyan öğrencilerin başvurusu kabul edilecektir.
  • Seminer öncelikli olarak hukuk fakültesi 4. sınıf öğrencilerine yöneliktir. Hukuk fakültesi öğrencisi olmayıp hukuk fakültelerinde çift ana dal öğrencisi olan kişiler de seminere başvurabilir.
  • Başvurusu kabul edilen katılımcıların iki gün sürecek seminer programındaki tüm oturumlara katılmaları, oturumlara aktif katkıda bulunmaları, seminer öncesinde paylaşılacak olan gerekli okuma ve araştırmaları yapmaları beklenmektedir.
  • İstanbul dışından gelecek katılımcıların ulaşım ve 1 gecelik konaklama masrafı karşılanacaktır.

Seminere katılmak isteyenlerin 27 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 18.00’e kadar bu bağlantıda yer alan başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Yalnızca eksiksiz olarak doldurulan başvuru formları değerlendirmeye alınacak ve başvurusu kabul edilen öğrencilerle e-posta yoluyla iletişime geçilecektir. Atölye ve başvuru formu ile ilgili sorularınız için nazli@tusev.org.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.