‘İfade Özgürlüğü Savunuculuğu’ Seminerleri Başlıyor

Özgürlük Araştırmaları Derneği, 15 - 16 Nisan tarihlerinde İstanbul'da, avukatlara ve stajyer avukatlara yönelik olarak “İfade Özgürlüğü Savunuculuğu” başlığında bir seminer programı düzenleyecek. 
Seminer halihazırda ifade özgürlüğü davalarına bakan avukatları ve gerek müdafi ve gerekse vekil olarak ileride bu tür davalarda etkin bir şekilde rol oynamayı düşünen avukat ve stajyer avukatlara yönelik olarak 15 – 16 Nisan 2023 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek.
Seminer Konuları
  • İfade Özgürlüğünün Genel Prensipleri ve Uluslararası İnsan Hakları Hukuku
  • İfade Özgürlüğü, Yargıçlar ve Avukatlar, Nefret Söylemi ve Şiddete Kışkırtma
  • “Dezenformasyon Suçu” “Devlet Kurumlarını Aşağılama” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” Suçları ve İfade Özgürlüğü
  • Hakaret ve İfade Özgürlüğü
  • İfade Özgürlüğü Bağlamında Bireysel Başvuru Hakkı

Son başvuru tarihi: 26 Mart 2023 

Başvurmak için tıklayınız.

Seminerler kural olarak, İstanbul’da ikamet eden avukat ve stajyer avukatlara açık olarak düzenlenecek. Ancak masraflarını kendileri karşılamak ve seminer programına eksiksiz bir şekilde katılmayı taahhüt etmek koşuluyla, çevre illerden de katılımcı kabul edilebilecektir.

Seminere katılım tamamen ücretsiz olup, sonunda programın tamamına katılım gösteren avukat ve stajyer avukatlara bir katılım sertifikası verilecek. Kontenjan 25 kişidir. Katılımını onaylanan katılımcılarla iletişime geçilecek, detaylı program ve konum bilgileri iletilecektir.

Sorularınız için derya@oad.rg.tr adresini kullanabilirsiniz.