Başakşehirli Kadınlar Sıfır Atık Projesi’ni Destekliyor

Başakşehir Belediyesi, İHH İnsani Yardım Vakfı ile yeni işbirliğine gitti. Kampanya ile Başakşehirli bir grup gönüllü kadın, atık kumaşlardan tekstil ürünleri üretiyor. Ürünlerin satışından elde edilecek gelir ile İHH’nın Nepal’de inşa ettiği İslam Kültür Merkezi’nin yapımına destek sağlanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hayata geçirdiği Sıfır Atık Projesi’ne destek veren Başakşehir Belediyesi,  İHH İnsani Yardım Vakfı ile yeni bir işbirliğine gitti ve Maharetli Eller Projesini geliştirdi.

Maharetli Eller Projesiyle bir tekstil firması tarafından değerlendirilmek üzere Başakşehir Belediyesi’ne hibe edilen atık kumaşlar, İHH Başakşehir Temsilciliği Kadın Kolları’nda gönüllü olarak çalışan kadınların ellerinde ekonomik değere dönüşecek. Başakşehirli Kadınlar, atık kumaşlardan bez çanta, masa örtüsü, banyo paspas takımı, mutfak önlüğü ve diz battaniyesi üretecek.

Hayır İşlerinde Kullanılacak

Üretilen tekstil ürünlerinin satılarak elde edilecek gelirin hayır işlerinde kullanılması planlanıyor. İHH Başakşehir Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı Gülcan Şimşekçakan, Nisan ayında büyük bir kermes düzenleyeceklerini ve oradan elde edilecek geliri İHH’nın Nepal’de inşa ettiği İslam Kültür Merkezi için kullanılacağını dile getirdi.

Atölye Sorumlusu Şüheda Çelik de, on kişilik gönüllü kadın gruplarıyla atölyelerinde sürekli üretim halinde olduklarını belirterek, “Tekstil firmaları ve vatandaşlar, kullanmadıkları malzemeleri bize bağışlayabilirler. Çok eski olmamak şartıyla kumaş, dantel, makara ve iplik gibi işlenebilecek her türlü ürüne ihtiyacımız oluyor” dedi.

Atölye Sorumlusu Şüheda Çelik, el emeği göz nuru ürünlerin İHH Başakşehir Temsilciliği’nden satın alınabileceğini belirtti.