“Mecliste Sürekli Bir Afet Komisyonu Kurulmalı”

İHH Afet Yönetimi Başkanı Emre Yerli, Meclis’te sürekliliği olan bir afet komisyonu kurulmasının önemine vurgu yaparak, afetlere müdahalede gösterilen önemin; hazırlık ve kayıpların azaltılması noktasında da olması gerektiğini kaydediyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Afet Yönetimi Başkanı Emre Yerli, Sivil Mikrofon’a konuk oldu. Sivil Sayfalar’ın yürüttüğü Sallanmadan Hazırlan farkındalık kampanyası çerçevesinde depreme hazırlık ve Meclis’te çalışmalarını yürüten Deprem Komisyonu’nun konuşulduğu programda; Emre Yerli, afet konusunda işbirliği ve koordinasyonun önemine vurgu yaptı.

İHH Arama Kurtarma Çalışmaları“Afetlere müdahale etme noktasında iyi durumdayız ama bir ülkenin sadece afetlere müdahalesi etmesi değil onları önleme ve hazırlık noktasında da etkili olması gerekiyor” diyen Yerli, olası İstanbul depremi için özel bir komisyonun çalışmasının önemine değindi. Güçlü devletin, güçlü STK, güçlü özel sektör ve güçlü bireylerle mümkün olduğunu vurgulayan Yerli, afetler başta olmak üzere sivil toplumun tüm süreçlere dahil edilmesi gerektiğini dile getirdi. Depreme hazırlık noktasında verilen afet eğitimlerinin güncellenmesi gerektiğini de kaydeden Yerli, Meclis’te dönemsel olarak kurulan komisyonlar yerine kalıcı bir afet komisyonu ihtiyacı olduğunu ifade etti.