Bingöl’e Giden Yollar Ulaşıma Kapandı

09 Ocak 2019
Bingöl'e bağlantısı bulunan Erzurum, Muş, Diyarbakır ve Elazığ karayolu kar ve tipi nedeniyle kapandı.

Bingöl, Dersim, Elazığ, Erzincan, Erzurum ve Muş’ta 3 gündür etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Kar ve tipi nedeniyle Bingöl’ün Elazığ, Diyarbakır, Erzurum ve Muş ile bağlantılı karayolları ulaşıma kapandı.
Dersim-Erzincan karayolu ulaşıma kapandı.
Kar ve tipi nedeniyle kapanan yollarda yüzlerce araç mahsur kaldı.

Bingöl’e giden tüm yollar kapandı

Bingöl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada;”İlimiz ve çevresinde yaşanılan yoğun kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle Bingöl-Erzurum, Bingöl-Muş, Bingöl-Diyarbakır yolları tamamiyle kapanmış olup, yollarda mahsur kalan vatandaşlarımız için Bingöl Karayolları 84. Şube Şefliği ekipleri tarafından yol açma çalışmaları zorlukla gerçekleştirilmektedir.Vatandaşlarımızın yollarda mahsur kalmamaları için şehirler arası yolculuk yapmamaları önemle duyurulur”denildi.

Çok sayıda araç mahsur kaldı

Dün akşam Bingöl-Elazığ karayolu kuruca mevkisinde tipi nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra düşmesi sonucu ulaşıma kapatıldı ve çok sayıda araç mahsur kaldı.

Araçlarda mahsur kalan mahsur kalan 103 yolcu kurtarıldı.

AFAD, UMKE, Polis, jandarma ve il özel idaresi ekipleri bölgeye sevk edilerek kurtarma çalışması yapıldı.

Bingöl Valiliği tarafından yapılan son açıklamda ise; “Bingöl-Elazığ karayolu Kuruca mevkiinde mahsur kalan vatandaşlarımıza AFAD ve Kızılay ekipleri tarafından kumanya dağıtıldı. Ayrıca Yollarda mahsur kalan vatandaşlarımızın yiyecek ve içecek sorunlarının giderilmesi için 350 kişilik kumanya AFAD ve Kızılay ekiplerince dağıtımı yapılmaktadır. Bingöl-Diyarbakır karayolu Tapantepe mevkiinde mahsur kalan vatandaşlarımız Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu güvenle tahliye edilmişlerdir” denildi.

Bingöl’de 3 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle şehir genelinde 3 gündür okullar tatil.

Yetkililer, mecbur kalınmadığı sürece vatandaşları özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

Dersim-Erzincan karayolu ulaşıma kapandı

Dersim- Erzincan kara yolu, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Dersim’de 3 gündür etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Karayolları 86. Tunceli Şube Şefliğinden edinilen bilgiye göre, Dersim-Erzincan kara yolu 1900 rakımlı Cankurtaran mevkiinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle her türlü araç geçişine kapatıldı.

Bölgede güvenlik önlemi alan trafik ekipleri tarafından Dersim’den Erzincan’a gidecek araçlar Pülümür ilçesi girişindeki depolama alanında, Erzincan’dan Dersim’e gelecek araçlar da Mutu mevkiinde bekletiliyor.

Tunceli Valiliği, kar yağışı nedeniyle Pülümür, Nazımiye, Ovacık ve Mazgirt’te okulların Çarşamba günü (bugün) tatil edildiğini duyurdu.

Etiketler