Futbolda Cinsel Şiddetle Mücadele Paneli ve Kitap Lansmanı

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, 16 Ekim 2018 tarihinde ”Futbolda Cinsel Şiddetle Mücadele: Davalar ve Güncel Gelişmeler” başlıklı bir panel düzenliyor. Panelin ardından gerçekleşecek kitap lansmanında, geçen yıl düzenlenen “Futbolda Cinsel Şiddet ve Cinsiyet Ayrımcılığı Sempozyumu“nun kitabı sizlerle paylaşılacak.

Fare Network‘un futbolda ayrımcılığa karşı farkındalık yaratmak için her yıl düzenlediği  #FootballPeople* kampanyası kapsamında gerçekleştirilecek etkinliğinin destekçileri arasında, Heinrich Böll Stiftung Derneği ve Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları Merkezi de bulunuyor.

Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecek panele; Av. Aysu Melis Bağlan, Hilal Esmer ve Dr. Öğr. İdil Elveriş konuşmacı olarak katılacak.

Gelin, futbolda şiddeti önleme konusunda bir türlü değişmeyen bakış açısını değiştirmek için harekete geçelim, futbol alanında da konuşul(a)mayanı konuşalım.

* #FootballPeople kampanyası bu yıl 11-25 Ekim tarihleri arasında, bir çok ülkede eş zamanlı olarak yürütülüyor. Türkiye’den kampanyaya katılan diğer grupları bu linkte bulabilirsiniz: http://farenet.org/countries/turkey/?page_parent_id=39857

Tarih: 16 Ekim Salı, 18:30-21:00

Yer: Kadir Has Üniversitesi Kadir Has Kampüsü, Galata Salonu

PROGRAM:

18:30-20:00

Panel: Futbolda Cinsel Şiddetle Mücadele: Davalar ve Güncel Gelişmeler

Moderatör: Emir Güney

Av. Aysu Melis Bağlan – ‘Tarafsız’ ve ‘bağımsız’ bir hayal: Spor hukuku

Hilal Esmer –  Sporda cinsel şiddet meselelerine CŞMD’nin bakış açısı

Dr. Öğr. Üyesi İdil Elveriş –  CŞMD tarafından takip edilen davalar

20:00-21:00 

Kitap Lansmanı: Futbolda Cinsel Şiddet ve Cinsiyet Ayrımcılığı Sempozyumu Kitabı

Etkinlik ücretsizdir, buradan kayıt yaptırabilirsiniz: http://scm.khas.edu.tr

Kaynak: Cinsel Şiddetle Mücadele