Heinrich Böll Stiftung Derneği Ekoloji Alanı Burs Programı Başlıyor

17 Ağustos 2023
Heinrich Böll Stiftung Derneği, ağırlıklı araştırma alanı olarak enerji dönüşümü veya çevre adaleti konularını seçmiş olan yüksek lisans öğrencilerine burs imkanı sağlıyor.

Hazırlanan tezlerde konuların toplumsal cinsiyet açısından ele alınması dernek tarafından ayrıca önemseniyor. Dernek, düzenlenecek olan bu burs programıyla, belirlenen alanlarda araştırma yapacak öğrencileri desteklemek, genel becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak ve eğitimlerinin ardından uzmanlık alanlarında çalışmalarını teşvik etmek istemekte.

Aylık 150.- Euro olan burs miktarının yanında, iki sömestr başında öğrencilere 150.- Euro tutarında araştırma ve kitap parası verilecektir.

Burs süresi boyunca bursiyerler için Heinrich Böll Stiftung Derneği tarafından yurt içi ve dışında seyahatler içeren bir alt program oluşturulacak. Bursiyerler bu programa katılabilecekler. Burs süresince öğrencilerin çalışma alanlarıyla ilgili yurt içindeki ve dışındaki konferans, seminer, sempozyum gibi etkinliklere katılmaları desteklenecek.

Başvuru koşulları

Heinrich Böll Stiftung Derneği’nin yüksek lisans öğrencileri için düzenlediği bursa başvuruda bulunabilmek için:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Türkiye’de YÖK tarafından tanınmış bir üniversitede yüksek lisans programına kayıtlı olmak,
  • Ağırlıklı araştırma alanı ve tez konusu olarak ekoloji, yenilenebilir enerji / enerji verimliliği veya iklim değişikliği konularını belirlemiş olmak,
  • Başvuru yapacak yüksek lisans öğrencilerinin ikinci sömestrlerinde olmaları gerekmektedir.

Son başvuru tarihi 21 Ağustos 2023 Pazartesi günü mesai saatidir.

Başvuru ve detaylı bilgi için tıklayınız.