Görme Engelli Arslan’ın Albüm Hayali Gerçek Oldu

Dersim’de yaşayan görme engelli Ali Arslan’ın en büyük hayali olan müzik albümü gerçekleşti.

Dersim’de yaşayan Ali Arslan 47 yaşında, görme engelli. Arslan henüz 6 aylıkken geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle görme kaybı yaşamaya başladı. 8 yaşındayken de geçirdiği su çiçeği hastalığının ardından görme yetisini tamamen kaybetmiş.

Yaşadığı olumsuzluklara rağmen hayata tutunan evli ve iki çocuk babası Arslan, 22 yıldan bu yana Tunceli Devlet Hastanesi’nde santral memuru olarak çalışıyor.

Bağlamayla Hayata Tutundu

Ali Arslan, çocukken çalmaya başladığı bağlamayı hiç bırakmamış. Bağlama çalıp türkü söylemek onu hayata bağlamış. En büyük tutkusunun bağlama çalıp türkü söylemek olduğunu belirten Arslan “en büyük hayalim bir müzik albümü çıkarmaktı” diyor.

Albüm Hayali Gerçek Oldu

Arslan’ın uzun yıllardır hayalini kurduğu müzik albümü gerçek oldu.

Arslan, “Yar Senin Uğruna” isimli müzik albümü çıkarmış olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Uzun yıllardır albüm çıkarma fikrinin maddi imkânsızlıklar nedeniyle gerçekleşmediğini söyleyen Arslan,  “geçen sene artık zamanı gelmiştir dedim. Mutfakta pişen aşın ikramı gerekiyordu. Firma araştırdım. Mart ayında ilgili firmayla görüşüp anlaştım. Dört, dört buçuk ay sürdü çalışmalarımız. Sağ olsun firma da özveride bulundu. Albüm masrafının bir kısmını kendim bir kısmını da Tunceli VAlisi Tuncay Sonel Bey karşıladı. Albüm çıktı. Hiç kimseden olumsuz bir eleştiri almadım” dedi.

“Ailem Her Zaman Destek Oldu”

Albüm çıkarmanın sevincini yaşayan Ali Arslan “insanoğlu isterse her arzusunu gerçekleştirebilir.” diyor.

Ali Arslan, albüm hayalinin gerçekleştirmesinde eşi Güllü ile çocukları Emre ve Eren en büyük destekçileri olduğunu vurguluyor.

Babasıyla beraber bağlama çalan Eren Arslan ise; “Müziğe başlamamda babamın etkisi çok büyük. Çocukken babam bağlama çalarken dizlerinde uyurdum. Müziğe alıştım. Bir tutku oldu. Albüm çok güzel olmuş. Babamın tüm eserleri güzel. Albümü beğenerek dinliyoruz herkesin de dinlemesini isterim” diyor.

Gündem Müzik Yapım’dan çıkan “Yar Senin Uğruna” adlı albümde 10 eser yer alıyor. Bunlardan 6’sı Ali Arslan’a ait. Albümde Zazaca ve Türkçe türküler yer alıyor.

Ali Arslan’ın albümünü kendisine ait Youtube sayfasından dinleyebilirsiniz.

Arslan’ın Youtube sayfası