Mülteci Kadın Bohçası İçin Bütün Kadınlara Çağrı

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği bütün kadınları kırk yamalı bohçalara hikâyelerini ilmek ilmek işlemeye ve mektup yazmaya çağırıyor: Bizler farklı ülkelerden gelen; ekonomik, sosyal, kültürel hayatı farklı olan kadınlarız. Kadınlara yaşatılan sorunları paylaşmak, talep ve dileklerimizi birbirimize iletmek için yola çıkıyoruz. Yaşadığımız zorlukları, var olma mücadelemizi, farklılıklarımızı gözeterek birleştirmeye çabalıyoruz. Biriktirdiğimiz dileklerimizi kocaman bir bohçada […]

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği bütün kadınları kırk yamalı bohçalara hikâyelerini ilmek ilmek işlemeye ve mektup yazmaya çağırıyor:

Bizler farklı ülkelerden gelen; ekonomik, sosyal, kültürel hayatı farklı olan kadınlarız. Kadınlara yaşatılan sorunları paylaşmak, talep ve dileklerimizi birbirimize iletmek için yola çıkıyoruz.

Yaşadığımız zorlukları, var olma mücadelemizi, farklılıklarımızı gözeterek birleştirmeye çabalıyoruz. Biriktirdiğimiz dileklerimizi kocaman bir bohçada toplamak için hepimiz yola çıkıyoruz. Gelin mülteci kadın bohçamızı birlikte dolduralım!

  • 35-35 cm boyutlarında çapıt, mendil, kumaş gibi bezlere taleplerinizi, sorunlarınızı, sözlerinizi, dileklerinizi yazabilir, resimleyebilir ve işleyebilirsiniz.
  • Çalışmalarınızı yaparken video ve fotoğraf çekip derneğimizle paylaşırsanız bohçamızın dijital yol hikâyesini birlikte yapabiliriz.
  • Yaptığınız çalışmaları illerimizdeki Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ofislerinin Mülteci Kadın Bohçası Atölyelerine katılarak gerçekleştirebilirsiniz.
  • Çalışmalarınızı Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ofislerine elden teslim edebilir ya da “Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Ankara Çok Yönlü Destek Merkezi Şafaktepe Mahallesi Arif Yaldız Cd. No:51 Gülveren-Mamak/ ANKARA” adresine posta ve kargo yoluyla gönderebilirsiniz.
  • Mülteci Kadın Bohçası kampanya süresi 01.2018 – 05.03.2018 arasında gerçekleşecektir. Çalışmaların en geç 05.03.2018’de Ankara Çok Yönlü Destek Merkezimize ulaştırılması gerekmektedir. Dernek çalışanları, danışan ve gönüllülerimiz çalışmaları karşılayacak ve ülkenin her tarafından ulaşmış olan kadın bohçalarını birleştireceklerdir.
  • İlk sergi, derneğimizce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde her yıl düzenlenen “Kapadokya Kadın Buluşması”nda gerçekleştirilecektir.
  • Bilgi ve iletişim için: Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Ankara Çok Yönlü Destek Merkezi – 0 312 363 30 03
  • Şartname için: http://sgdd.org.tr/multecikadinbohcasiicin/