CİSST/TCPS’ten Hapishane Filmleri Gösterimi

Türkiye Hapishane Çalışmaları Merkezi (CİSST/TCPS) belgesel ve film gösterimlerine başlıyor. CİSST/TCPS’nin etkinlik duyurusu şöyle: Hapishaneler, Türkiye’nin gündemine ancak açlık grevleri, ölümler veya dramatik üçüncü sayfa haberleriyle girebilmektedir. Akademinin araştırma ve yazın hayatına girişinin ise çok yeni olduğunu söyleyebiliriz. Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği/Türkiye Hapishane Çalışmaları Merkezi (CİSST/TCPS) olarak hapishaneleri akademinin ve sivil toplum örgütlerinin araştırma […]

Türkiye Hapishane Çalışmaları Merkezi (CİSST/TCPS) belgesel ve film gösterimlerine başlıyor. CİSST/TCPS’nin etkinlik duyurusu şöyle:

Hapishaneler, Türkiye’nin gündemine ancak açlık grevleri, ölümler veya dramatik üçüncü sayfa haberleriyle girebilmektedir. Akademinin araştırma ve yazın hayatına girişinin ise çok yeni olduğunu söyleyebiliriz.

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği/Türkiye Hapishane Çalışmaları Merkezi (CİSST/TCPS) olarak hapishaneleri akademinin ve sivil toplum örgütlerinin araştırma ve savunuculuk alanlarından biri haline getirmek ve üreteceği, üretimini destekleyeceği yayınlar, raporlar, araştırmalar, araştırma hibe destekleri ve etkinlikler aracılığıyla üçüncü sayfa haberlerinin ötesinde gündeme getirebilmek amacını taşımaktayız.

Bu doğrultuda, Hapishane Çalışmaları Kütüphanesi’nin açılışını Kasım 2017’de gerçekleştirmiş bulunmaktayız. CİSST/TCPS olarak, kütüphanemizde Ocak 2018 itibariyle ayda bir kere ve her ayın ilk Cuma günü, 18:30’da olmak üzere hapishane temalı belgesel ve film gösterimleri düzenlemeye başlıyoruz. Gösterimlere mümkün olduğu durumlarda yönetmenlerin, oyuncuların ve akademisyenlerin katılımlarını da sağlamayı amaçlıyoruz.

Hapishaneler/kapatılma alanına, belgesel ve film gösterimlerine ilgi ve merak duyan herkesi bu etkinliklerimize bekliyoruz.

Gösterimlerimiz ücretsizdir ve ön kayıt gerektirmemektedir. 3 aylık gösterim programımız aşağıdaki gibidir:

5 Ocak 2018: Sessiz Ölüm, Hüseyin Karabey

2 Şubat 2018: Bir Adım Ötesi, Tülin Dağ

2 Mart 2018: Oğlunuz Erdal, Tunç Erenkuş

 

Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği / Türkiye Hapishane Çalışmaları Merkezi

Kâtip Mustafa Çelebi Mah. Billurcu Sok.

No:5 D:2 Beyoğlu/İstanbul

Telefon: 0212 293 69 82