ActHuman Sosyal Kapsama İnisiyatifi Konferansı 27 Eylül’de

İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) ve İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) iş birliğinde düzenlenen ActHuman Sosyal Kapsama İnisiyatifi Konferansı, 27 Eylül Çarşamba günü Salt Galata’da düzenlenecek. Konferans, “Suriyeliler Tarafından Kurulan Şirketlerin Türkiye’de İstihdam ve Ekonomiye Katkısını Geliştirmek” konusu altında gerçekleştirilecek. Birçok Suriyeli girişimci, ticaretlerini İstanbul’da ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde başlattılar. Resmi rakamlara göre, bugün Suriyeli mülteciler tarafından […]

İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) ve İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) iş birliğinde düzenlenen ActHuman Sosyal Kapsama İnisiyatifi Konferansı, 27 Eylül Çarşamba günü Salt Galata’da düzenlenecek. Konferans, “Suriyeliler Tarafından Kurulan Şirketlerin Türkiye’de İstihdam ve Ekonomiye Katkısını Geliştirmek” konusu altında gerçekleştirilecek.

Birçok Suriyeli girişimci, ticaretlerini İstanbul’da ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde başlattılar. Resmi rakamlara göre, bugün Suriyeli mülteciler tarafından kurulan (yabancı sermaye şirketi statüsündeki) şirket sayısı 7 bine yaklaşıyor. Kayıt dışı sayılabilecek tarafta bu rakamın 30 bini geçtiği tahmin ediliyor.

Bu girişimler için teşvikler, vergi ve muafiyetler, çalışma koşulları, istihdam, iş ağı, resmi çerçeve ve finansal kapsamanın da içinde bulunduğu birçok konu bu özel durum bağlamında değerlendirilebilir. Bu şirketler standart bir yabancı sermaye şirketi statüsü ötesinde bir konum taşıyorlar. Türkiye ekonomisine, istihdamına ve genel olarak entegrasyona katkısını artırmak için, Suriyeli mülteci girişimciliğin nasıl desteklenebileceği önemli bir konu.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

Kaynak