Işık Dağı’nda vegan pikniğe ne dersiniz?

Kaos Kültür Merkezi, Geleneksel Işık Dağı Pikniği’ne çağırıyor… Kaos Kültür Merkezi’nin 1997’den bu yana düzenlediği ve ünü bütün sınırları aşan Geleneksel Işık Dağı Pikniği bu yıl 16 Temmuz’da gerçekleştiriyor. Kaos Kültür Merkezi, mevsim “normallerinin” üzerinde seyreden sıcak havada size, bol gullümlü bir piknik vaat ediyor. 16 Temmuz günü Işık Dağı’nda gerçekleşecek olan vegan pikniğe ulaşım […]

Kaos Kültür Merkezi, Geleneksel Işık Dağı Pikniği’ne çağırıyor…

Kaos Kültür Merkezi’nin 1997’den bu yana düzenlediği ve ünü bütün sınırları aşan Geleneksel Işık Dağı Pikniği bu yıl 16 Temmuz’da gerçekleştiriyor.

Kaos Kültür Merkezi, mevsim “normallerinin” üzerinde seyreden sıcak havada size, bol gullümlü bir piknik vaat ediyor. 16 Temmuz günü Işık Dağı’nda gerçekleşecek olan vegan pikniğe ulaşım Kaos Kültür’ün kaldıracağı servislerle sağlanacak.

Geleneksel Işık Dağı Pikniğin’in Hikâyesi

90’lı yıllarda Ankara’da üç gün süren bir elektrik ve su kesintisi olmuştu. Hijyen ve temizlik konusunda hetero mekânlara örnek olan tüm gey, lezbiyen, travesti ve transeksüel mekânlar üç gün boyunca mekânlarını su ve elektrik kesintisi nedeniyle kapattılar.

Gey, lezbiyen, biseksüel, trans arkadaşlarımız, Kaos GL’nin telefonlarını, e-postalarını kilitlediler. “Üç gün boyunca biz ne yapacağız? Kaos GL bu sorunu çözsün” dediler. Kaos GL’nin elektrik ve su idaresiyle ilgili yaptığı görüşmelerden de bir sonuç alınamayınca biz de eşcinsel arkadaşlarımızı bu ‘kaos’ ortamından uzaklaştırmak için bir piknik düzenlemeye karar verdik.

Ve 1997 yılında ilk pikniğimizi gerçekleştirdik.

Artık her sene “şükran günü” tadında Kaos GL’nin organizasyonuyla doğayla buluşuyoruz.

Sizi de bekleriz.

Tarih: 16 Temmuz

Saat: 09.00-18.00

Bilet: 30 TL (Gidiş-dönüş ulaşım, yemek-vegan köfte&vegan sucuk- dâhildir)

Piknikle ilgili tüm detaylar, servis bilgisini öğrenmek ve biletinizi almak için ezgi@kaosgl.org adresine mail atmanız gerekiyor

Kaynak: Kaos GL