Engelli Taahhütnamesi’ni imzalayacak milletvekili adayları aranıyor

23 Ekim 2015
Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği, Engelli Taahhütnamesi’ni imzalayacak, sonra da imzasına sahip çıkacak milletvekili adayları arıyor.   ENGELLİLER BU SEÇİMDE DE UNUTULDU Engelliler ve ailelerinin bu seçimde de tamamen unutulduğunu belirten Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği (EHDD) bu kesimin uygulanmayan kanunlar nedeniyle büyük sıkıntılar içinde yaşamaya çalıştığını hatırlatıyor. EGDD engelliler ve aileleri sorunlarına çözüm beklerken, “siyasi partilerden […]

Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği, Engelli Taahhütnamesi’ni imzalayacak, sonra da imzasına sahip çıkacak milletvekili adayları arıyor.

 

ENGELLİLER BU SEÇİMDE DE UNUTULDU

Engelliler ve ailelerinin bu seçimde de tamamen unutulduğunu belirten Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği (EHDD) bu kesimin uygulanmayan kanunlar nedeniyle büyük sıkıntılar içinde yaşamaya çalıştığını hatırlatıyor. EGDD engelliler ve aileleri sorunlarına çözüm beklerken, “siyasi partilerden beslenen birkaç engelli STK yöneticisinin hiçbir sorun yokmuş gibi kendi partisini şak şaklamaya devam ettiğini” öne sürüyor.

Türkiye’de engelliler ve ailelerinin içinde bulunduğu durumu ana başlıklarla özetleyen bir Engelli Taahhütnamesi hazırlayan EHDD, 11 maddelik bu taahhütnameyi imzalamaları için milletvekili adaylarına ulaşmaya çalışıyor. Taahhütname, engellilerin birey olarak görülmesi, onlara acıma ve merhamet duygularıyla değil yurttaş oldukları bilinciyle yaklaşılması, sandalye, cihaz, protez gibi desteklerin zorluklardan arındırılması gibi talepler içeriyor.

9 milyon engelliyle birlikte, 9 milyon annenin de ötekileştirilmesi, yüzde 50 oranında onları terk eden babaların sorumluluğu gibi sorunların da masaya yatırılmasını isteyen EHDD, 9 milyon engelliden 7.5 milyonunun devletten destek alamadığını belirtiyor. Engelli kafesi, engelli parkı, okulu gibi uygulamaların ötekileştirme olduğunu, bir arada yaşama koşullarının oluşturulması ve engellilerin evden çıkarılmasına ilişkin politikalar üretilmesi gerektiğini ifade ediyor.

EHDD taahhütnamesini imzalayan milletvekili henüz yok, “Çünkü siyasilere ulaşamıyoruz” diyorlar.

ENGELLİ TAAHHÜTNAMESİ için tıklayınız.