STÖ’ler için İletişim ve Halkla İlişkiler Eğitimi Başvuruları Başladı

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen STGM’nin yürütücüsü olduğu STÖ Kaynak Merkezi Projesi kapasite güçlendirme eğitimleri kapsamında 13-15 Kasım 2019 tarihleri arasında Diyarbakır’da STÖ'ler için İletişim ve Halkla İlişkiler Eğitimi düzenlenecek. Eğitim başvuruları için son gün 01 Kasım Cuma günü saat 17.00.

Üç günlük eğitimde sivil toplum örgütlerinin iletişim ve halkla ilişkiler faaliyetlerine dair kapasitelerini güçlendirmek, STÖ’lerin hedef grup ve paydaşlarını tespit etme becerilerini desteklemek, STÖ’lerin çalışmalarını yaygınlaştırmak ve duyurmak için yerel ve ulusal medyayı nasıl daha etkin kullanabileceklerine ilişkin bilgi ve becerilerini artırmak ve STÖ’lerin internet ve yeni medya araçlarının kullanım teknikleri konusunda yetkinleşmelerine destek olmak hedefleniyor.

13-15 Kasım 2019 tarihleri arasında Diyarbakır’da gerçekleştirilecek olan “STÖ’ler için İletişim ve Halkla İlişkiler” eğitimine Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Adıyaman, Siirt, Mardin, Kilis, Bingöl, Muş, Elazığ, Malatya, Tunceli, Bitlis, Hakkari, Van, Erzurum, Erzincan ve Kahramanmaraş illerinde, hak temelli* çalışma yürüten STÖ’lerden temsilciler başvurabilecekler.

Eğitime her bir örgütü temsilen iki kişi kabul edilecektir. Bu nedenle eğitime başvuracak her iki STÖ temsilcisinin de tek bir formu, birlikte doldurması zorunludur. Eğitime başvuracak STÖ temsilcilerinden en az birinin örgütlerinin iletişim alanında çalışıyor olması tercih sebebidir.

Başvuru Koşulları

  • Eğitime her STÖ’den iki kişi kabul edilecekken, eğitime başvuracak STÖ temsilcilerinden en az birinin cinsiyet kimliğinin kadın olması tercih sebebidir.
  • Eğitim sürecinin etkin ve verimli ilerleyebilmesi için katılımcı sayısı 20-25 kişi aralığında tutulacaktır.
  • Eğitime her bir örgütü temsilen iki kişi kabul edilecektir. Bu nedenle eğitime başvuracak her iki STÖ temsilcisinin de tek bir formu, birlikte doldurması zorunludur.
  • Eğitime başvuracak STÖ temsilcilerinden en az birinin örgütlerinin iletişim alanında çalışıyor olması tercih sebebidir.

Değerlendirme

  • STGM, eğitim çalışmalarında yerelde savunuculuk faaliyetleri yürüten ve kapasite geliştirme ihtiyacı duyan küçük ve orta ölçekli STÖ’lere öncelik verir.
  • Başvurular, bu önceliklerle birlikte, başvuru formuna verdiğiniz cevaplar üzerinden bölgesel dağılım, çalışma alanı ve cinsiyet dengesi gözetilerek yukarıdaki koşullar ışığında değerlendirilecektir. Bu nedenle başvuru formlarının eksiksiz ve detaylı olarak doldurulması sağlıklı bir değerlendirme için gereklidir.
  • Diyarbakır dışından katılacak STÖ temsilcilerinin ulaşım ve konaklama masrafları STGM tarafından karşılanacaktır.
  • Değerlendirme sonrasında katılımcı değişikliği kabul edilmeyecektir.
  • Eğitime başvurusu kabul edilen STÖ temsilcilerinin, örgütlerinden ıslak imzalı yetki belgelerini STGM’ye iletmeleri istenecektir.
  • Eğitime katılmak isteyen STÖ temsilcileri 01 Kasım Cuma günü saat 17.00’ye kadar başvuru formunu doldurarak başvuru yapabilirler. Eğitim katılımcıları 06 Kasım Çarşamba günü e-posta aracılığıyla bilgilendirilecektir.

Başvuru Formu 

* Hak temelli yaklaşım, bireyleri hak sahibi özneler olarak tanımlarken, devlet ya da devlet dışı kurumları ise yükümlülük sahipleri olarak belirler. Dayanağını insan hakları ilkeleri ve standartlarından alan hak temelli yaklaşım, bireyleri haklarını talep edebilmeleri ve savunmaları için, kurumları ise haklarla bağlantılı yükümlülüklerini yerine getirmeleri için güçlendirmeyi hedefler.

Sorularınız için egitim@stgm.org.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.