STGM Katılım Hakkı Eğitimi İçin Başvurular Devam Ediyor

STGM, Avrupa Birliği tarafından desteklenen Örgütlenme Özgürlüğünün İzlenmesi Projesi kapsamında düzenleyeceği Katılım Hakkı Eğitimi için başvuruları almaya devam ediyor.

Eğitim tarihi: 8-9-10 Şubat 2024

Eğitim yeri:  İstanbul

Eğitim İçeriğinde Neler Var?

Katılım hakkını çeşitli boyutlarıyla ele alan üç günlük eğitimde ulusal ve uluslararası mevzuatta örgütlenme özgürlüğü, savunuculuk, katılımcı yöntemler ve katılım, yasa hazırlama süreçlerine STÖ katılımı, yerel katılım mekanizmaları ve merkezi idareye katılım mekanizmaları konuşulacak.

Başvuru Takvimi Nasıl?

Eğitime katılmak isteyen STÖ’lerin 15 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar başvuru formunu doldurması gerekiyor.

Eğitime İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik, Bursa ve Balıkesir illerinde faaliyet gösteren STÖ’ler başvurabilir. 

Eğitime İstanbul dışından katılacakların konaklama ve ulaşım masrafları STGM tarafından karşılanacak. 

Başvuru formu için tıklayınız.

Başvuru Kriterleri Neler?
  • Eğitime İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bilecik, Bursa ve Balıkesir illerinde faaliyet gösteren STÖ’ler başvurabilir. 
  • Eğitim programı yerel ve ulusal düzeyde savunuculuk aktiviteleri ve  kampanyaları yürüten ya da bu faaliyetleri çalışma takvimine dahil etmiş hak temelli STÖ’lere yöneliktir.
  • Eğitime her bir örgütü temsilen 2 kişinin başvurması zorunludur. STÖ adına tek kişi başvuruları kabul edilmeyecektir. Eğitimlere katılacak iki kişinin her iki eğitimin tamamına katılması zorunludur.
  • Eğitime başvuracak her iki STÖ temsilcisinin başvuru formunu birlikte doldurması zorunludur. Değerlendirme sonrasında istisnai durumlar dışında katılımcı değişikliği kabul edilmeyecektir.
  • Eğitime başvuracak STÖ temsilcilerinden en az birinin cinsiyet kimliğinin kadın olması tercih sebebidir. 
  • Katılım, izleme ve değerlendirmeyle ilgili gündem oluşturma deneyimine sahip olmak veya karar verme süreçlerine dahil olma/kamu politikalarını etkileme planı artı puan olarak değerlendirilecektir. 
  • STOK Öğrenim Platformunda “Herkese Lazım Dersler” bölümündeki derslerin bitirilmiş olması tercih sebebidir. STOK Öğrenim Platformuna buradan kaydolabilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayınız. 

Eğitimle ilgili sorularınız için ezgi@stgm.org.tr adresini kullanabilirsiniz.