Çinli Aktivist Liu Feiyue’ye 5 Yıl Hapis Cezası Verildi

Uluslararası Af Örgütü Çin Araştırmacısı Patrick Poon, insan hakları konusunda yayın yapan web sitesi kurucusu Liu Feiyue'ye Hubai bölgesi Suizhou Birinci Derece Mahkemesi tarafından beş yıl hapis cezası verildiğini doğrulayarak kararı, "Çin hükümetinin yargı sistemini muhalifleri susturmak için nasıl kötüye kullandığının göstergesi" olarak yorumladı.

Çin Halk Cumhuriyeti’nde insan hakları konusunda yayın yapan Hubei merkezli “Medeni Haklar ve Geçim İzleme” sitesinin (msguancha.com) kurucusu ve yöneticisi aktivist Liu Feiyue, devleti yıkmaya teşebbüs suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Aktivist Liu Feiyue’nin açıklanan karara tepki göstermesi üzerine  sürüklenerek, mahkeme salonundan çıkarıldığı belirtildi.

Uluslararası Af Örgütü Çin Araştırmacısı Patrick Poon,  insan hakları konusunda yayın yapan web sitesi kurucusu Liu Feiyue’ye  Hubai bölgesi Suizhou Birinci Derece Mahkemesi tarafından beş yıl hapis cezası verildiğini doğrulayarak kararı, “Çin hükümetinin yargı sistemini muhalifleri susturmak için nasıl kötüye kullandığının göstergesi” olarak yorumladı.

Aktivist Liu Feiyue’nin ailesi de, ceza kararın haksız ve politik olarak yorumladı.

msguancha.com Web sitesi, Çin’deki halklar halkında haberler yapıyor, özellikle toprak tahliyeleri nedeniyle evlerini kaybeden ve haklarını geri almak  için hükümete dilekçe verenlerin maruz kaldığı insan hakları ihlallerini konu ediniyordu. İnternet sitesinde ayrıca,  aktivistlerin ve insan hakları savunucularının tutuklanmasına ilişkin açıklamalar yayınlanıyordu.