Uluslararası İklim Değişikliği Müzakerelerinde Sivil Toplum ve Medyanın Rolü

Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Merkezi (CIES), Kadir Has Üniversitesi (B-522)’nde 21 Aralık Cuma günü 10:00-13:00 saatleri arasında, ‘’Uluslararası İklim Değişikliği Müzakerelerinde Sivil Toplum ve Medyanın Rolü’’ başlıklı bir panel düzenleyecek.

Panelin amacı, son 24 yıldır dünyanın farklı kentlerinde, bu yıl da Polonya’nın Katovice kentinde düzenlenen İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP)’a bu yıl katılan sivil toplum ve medya temsilcileri ve akademisyenlerle ile birlikte yansımalarını konuşmak. Panelde, aşağıdaki sorulara cevap aranacak:

  • İklim değişikliğinin ciddi bir tehdit oluşturduğu günümüzde uluslararası ölçekte riskleri azaltmak ve iklim krizini yavaşlatmak için hangi adımlar atılıyor?
  • Türkiye’den konferansa hangi  sivil toplum kuruluşları, medya ve bilim insanları katılıyor ve hangi misyonlar gidiyor?
  • İklim konferanslarına son birkaç yıldır büyük bir heyetle katılan Türkiye müzakerelerde nasıl bir yol izliyor?
  • Başta sivil toplum kuruluşları ve medya olmak üzere, Türkiye’den toplantılara katılan paydaşlar uluslararası sürece nasıl katkı sağlıyor ve ülkeye dönünce bu konuda hangi adımları atıyor? İzlenimleri ve önerileri nelerdir?

Konuşmacılar

Melis Alphan, Gazeteci

Doç. Dr. Semra Cerit, Öğretim Üyesi, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi

Özgür Gürbüz, Sivil Toplum ve Medya İlişkiler, Enerji Analisti, CIES

Cansın Leylim, Küresel Projeler Yöneticisi, 350.org

Moderatör

Dr. Sibel Sezer, Kıdemli Ortak, CIES

Etkinlik, herkesin katılımına açık, ücretsiz ve eğitimin dili Türkçe olacak.

Kayıt için: https://goo.gl/forms/nnlNVibXBA6no7623