Yeşil Düşünce Derneği’nden “İhtilaflı Konular Nasıl Konuşulur?” atölyesi

15 Kasım 2017
Yeşil Düşünce Derneği‘nin, Sezai Ozan Zeybek’le düzenlediği bu atölyede sık yapılan iletişim arızaları üzerinde durulacak ve karşıdakine başka türlü temas etmenin yolları gösterilecek. Yeşil Düşünce Derneği’nin çağrısı şöyle: “Sonuç garantisi yok; ama ihtilaflı konuları (siyasî olur, ailevî olur) başka türlü aktarabilmenin usûlleri üzerinde düşünmek, bugün belki de her zamankinden daha önemli. Belli bir konuda bizden […]

Yeşil Düşünce Derneği‘nin, Sezai Ozan Zeybek’le düzenlediği bu atölyede sık yapılan iletişim arızaları üzerinde durulacak ve karşıdakine başka türlü temas etmenin yolları gösterilecek.

Yeşil Düşünce Derneği’nin çağrısı şöyle:
“Sonuç garantisi yok; ama ihtilaflı konuları (siyasî olur, ailevî olur) başka türlü aktarabilmenin usûlleri üzerinde düşünmek, bugün belki de her zamankinden daha önemli.

Belli bir konuda bizden tamamen farklı düşünen insanları konuşarak ikna edemeyebiliriz. Sözün dönüştürücülüğünün sınırı var. Ancak yine de konuşmayı kavgaya dönüştürmeden, karşıdakini tamamen karşımıza almadan iletişim kurmak; karşılıklı değişim için, en azından meramımızı karşıdakine aktarabilmek için daha elverişli bir zemin sunuyor. Bunun bazı temel prensipleri ve birtakım pratik teknikleri var.”

İhtilaflı Konular Nasıl Konuşulur?
Tarih: 25 Kasım Cumartesi // 14.00 – 16.00
Mekan: Yeşil Düşünce Derneği

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Facebook etkinlik sayfası için tıklayın.

Kaynak: siviltoplum.la