İklim Krizi Bağlamında Dayanıklı Şehirler Webinarı 

Umudun Yeri Şehirler Projesi kapsamında Yeşil Avrupa Vakfı (GEF) tarafından Yeşil Düşünce Derneği'nin ve Avrupa Parlamentosu'nun Yeşil Avrupa Vakfına finansal desteği ile düzenlenen 'İklim Krizi Bağlamında Dayanıklı Şehirler' webinarı 28 Nisan Perşembe günü saat 14.00'te çevrim içi olarak Zoom platformunda gerçekleşecek. 

Krizlerin oldukça yaygınlaştığı bugünlerde Avrupa genelinde ilerici şehirler dönüştürücü politikalar uygulamaya devam ediyorlar. Bu şehirler sosyal ve ekolojik sorunların farkında olarak sağlık, gıda, barınma ve ulaşım gibi alanlarda cesur alternatifler inşa etmeye çalışıyorlar. Bu çalışmalar doğrultusunda tabandan gelişen pozitif bir geleceği hep birlikte inşa edebiliriz. Bu etkinlikte; şehirlerdeki yeşil politikacıları, akademisyenleri ve kent aktörlerini bir araya getirerek iklim krizi ve diğer riskler karşısında şehirlerin dayanıklılığının artması için gerekli olan bilgi kapasitesini güçlendirecek ve ilham veren hikayeleri yaygınlaştıracağız.

*Webinarda eş zamanlı tercüme desteği sağlanacaktır.

Bağlam:
Bu etkinlik Yeşil Avrupa Vakfı tarafından Yeşil Düşünce Derneği’nin desteği ve Avrupa Parlamentosu’nun Yeşil Avrupa Vakfı’na sağladığı finansal destek ile kapsamında organize edilmiştir.

Etkinlik Umudun Yeri Şehirler Projesi’nin  (the Cities as Places of Hope Project) bir parçasıdır.

Etkinlik Programı

14:00 – 14:05 Açılış Konuşması

14:05 – 14:30 Kentsel Dayanıklılığın Derinlemesine Analizi – Konuşmacı: Dr. Zeynep Deniz Yaman Galantini
14:30 – 14:50 Topluluk Temelli Refah Oluşturma ve Amsterdam Simit Ekonomisi – Konuşmacı: Imane Nadif – Amsterdam Yeşil Belediye Meclisi Üyesi
14:50 – 15:05 Soru & Cevap

15:05 – 15:15 Ara (Video gösterimi)

15:15 – 15:45 Ara Oturum – İyi Uygulamalara Dair Paylaşımlar (Zoom – Eş zamanlı 2 Breakout Room)
Ara Oturumun;
İlk 15 dakikasında – İyi örneğe dair kısa bir sunum
İkinci 15 dakikasında – Soru & Cevap ve ağ oluşturma (networking) yapılacaktır.

İyi Uygulamalar:
İBB ve Kuzey Ormanları Araştırma Derneği – KORU İstanbul,
Tepebaşı Belediyesi Sürdürülebilirlik Merkezi – Tepebaşı Belediyesi’nden İyi Uygulamalar