Çevre Hareketinde Feministler Çevirisi Türkçe Olarak Yayınlandı

Çevre Hareketinde Feministler kitabı Yeşil Düşünce Derneği, Yeşil Avrupa Vakfı (GEF) ve  Doğu Avrupa İş Birliği ve Kalkınma Ağı(CDN) ortaklığında Türkçe’ye çevrildi.

Kırsal ve kentsel özellikleri elinden alınmış bölgelerdeki genç kadın aktivistlerin yaşamları üzerine kapsamlı bir araştırmayı içeren yayının orijinali, bu aktivistlerin mücadeleleri, zaferleri ve gelecekleri için umutları hakkındaki hikayeleri anlatıyor.

Bu yayın ekofeminist bir bakış açısıyla, Orta ve Doğu Avrupa’da feminizm, gençlik ve çevresel mücadeleler arasındaki bağlantıyı keşfediyor.

Çevre Hareketinde Feministler projesinin bir parçası olarak, bu kavramları kentsel alanlarda araştırdık, ancak kırsal ve kent özellikleri elinden alınmış bölgelerdeki mücadele henüz yeterince incelenmedi. Oysa yeşil işler ve destekler genellikle kentsel merkezlere odaklanırken, kırsal toplulukların katılımı ve harekete geçirilmesi konularının sosyal olarak adil bir yeşil dönüşümün sağlanması için elzemdir.

Kitabın Türkçe yayını, Proje Koordinatörü Özge Doruk’un Türkiye örnekleri üzerine yazdığı iki makalesi, yayın koordinatörü Maja Klimentić’in doğa ve insan ilişkisini incelediği ve kırsalın genel durumunu aktardığı makalesi ile birlikte sunuluyor.

Aslı Akdemir’in çevirdiği makaleleri PDF olarak görüntülemek için buraya tıklayınız.