İnsan Hakları Savunuculuk Çalıştayı

15 Nisan 2024
Haklar Projesi, 25 Mayıs 2024 Cumartesi - 26 Mayıs 2024 Pazar tarihlerinde Ankara'da düzenleyecekleri "İnsan Hakları Savunuculuk Çalıştayı"na davet ediyor. Çalıştay kapsamında, kırılgan gruplardan gençlerin hakları konusunda, düzenlenecek olan paralel oturumlarla gençler, toplumsal değişime ilham verecek öneriler geliştirecek.
Kısa adı “Haklar Projesi” olan “Kırılgan Gruplardan Gençlerin İnsan Haklarını Geliştirmek İçin Üniversite Gençliğinin Güçlendirilmesi” projesi, Avrupa Birliği’nin Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı (DIHAA) programı kapsamında, kırılgan gruplardan gençlere yönelik ayrımcılık ve insan hakları ihlallerinin önlenebilmesi için üniversite öğrencilerinin güçlendirilmesini amaçlıyor.
Gençlik Servisleri Merkezi Derneği (GSM), Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği (MOKİD) ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) tarafından yürütülen proje, çevrim içi ve yüz yüze etkinlikler yoluyla eşitlik ve sıfır ayrımcılık temelinde 18-25 yaş grubu üniversite öğrencileri arasında bağ kurmayı hedefliyor.
Ankara dışından katılacak olanların konaklama, üç öğün yemek, şehirlerarası seyahat masrafları, Ankara’dan katılacakların öğle yemeği, çay-kahve ve atıştırmalık ikramları proje bütçesi kapsamında karşılanacaktır.
Başvuru Koşulları:
  • 18- 25 yaş grubunda üniversite öğrencisi olmak,
  • Ankara, Diyarbakır, Hatay, İstanbul, İzmir, Mardin, Mersin ve Samsun illerinde ikamet ediyor veya bu şehirlerde üniversite öğrencisi olmak.
Haklar Ağı üyelerine (https://haklaragi.haklar.org/), Haklar Projesinin çevrimiçi İnsan Hakları Eğitimlerini (5 eğitim) (lms.haklar.org) tamamlayanlara, proje faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen İnsan Hakları İzleme Toplantılarına ve İnsan Hakları Eşitlik Toplantılarına katılanlara başvuruda öncelik sağlanacaktır.
Son Başvuru Tarihi: 30 Nisan 2024 Salı – 13.30