Haklar Projesi-İnsan Hakları İzleme Çalıştayı Başvuruları Başladı! 

Kısa adı 'Haklar Projesi' olan 'Kırılgan Gruplardan Gençlerin İnsan Haklarını Geliştirmek İçin Üniversite Gençliğinin Güçlendirilmesi' projesi, 11 Kasım 2023 Cumartesi - 12 Kasım 2023 Pazar tarihlerinde Mardin'de düzenleyecekleri İnsan Hakları İzleme Çalıştayına davet ediyor.

Proje, Avrupa Birliği’nin Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı (DIHAA) programı kapsamında, kırılgan gruplardan gençlere yönelik ayrımcılık ve insan hakları ihlallerinin önlenebilmesi için üniversite öğrencilerinin güçlendirilmesini amaçlıyor.

Gençlik Servisleri Merkezi Derneği (GSM), Mardin Ortak Kadın İşbirliği Derneği (MOKİD) ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) tarafından yürütülen proje, çevrim içi ve yüz yüze etkinlikler yoluyla eşitlik ve sıfır ayrımcılık temelinde 18-25 yaş grubu üniversite öğrencileri arasında bağ kurmayı hedefliyor.

Çalıştayda; ilk gün ayrımcılık ve insan hakları ihlallerine ilişkin vakaların sunumları ve tartışmaları yapılacak, grup çalışmalarında kırılgan gruplardan gençlere yönelik politika önerileri geliştirecekler. İkinci gün, her gruptan temsilciler bir araya gelerek kamu politikalarında ve bunların uygulanmasında gerekli politika değişiklikleri yoluyla bu ihlallerin nasıl önlenebileceğine odaklanacaklar.

Mardin dışından katılacak olanların konaklama, üç öğün yemek, şehirlerarası seyahat masrafları, Mardin’den katılacakların öğle yemeği, çay-kahve ve atıştırmalık ikramları proje bütçesi kapsamında karşılanacaktır.

Başvuru Koşulları (Haklar Projesi hedefleri kapsamında belirlenmiştir.)

18- 25 yaş grubunda üniversite öğrencisi olmak,
Ankara, Diyarbakır, Hatay, İstanbul, İzmir, Mardin, Mersin ve Samsun illerinde ikamet ediyor veya bu şehirlerde üniversite öğrencisi olmak.

Haklar Ağı üyelerine (https://haklaragi.haklar.org/), Haklar Projesinin çevrim içi İnsan Hakları Eğitimleri’ni (5 eğitim) (lms.haklar.org) tamamlayanlara ve proje faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen İnsan Hakları İzleme Toplantıları’na katılanlara başvuruda öncelik sağlanacaktır.

Not: Haklar Ağı’na aktivistler, STÖ’ler ve üniversite öğrenci kulüpleri üye olabilmektedir. Başvuru formunu (haklaragi.haklar.org/dernek-ekle) doldurduğunuzda Haklar Ağı üyesi olmaktasınız.

Son Başvuru Tarihi: 23 Ekim Pazartesi 13.30

Başvuru formu için tıklayınız.