Genç İşi Kooperatif Yeni Çalışma Arkadaşları Arıyor

Genç İşi Kooperatif, ilgili Birleşmiş Milletler kuruluşunun uygulama ortağı olarak Eylül 2023 – Nisan 2024 döneminde İzmir, Adana ve İstanbul illerinde işyerinde mesleki eğitim ve gelişim programı başlığı altında bir istihdam teşvik projesi icra edecek. 

Bu kapsamda her bir ilde işverenlerin ihtiyaçları doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve mültecilerin kayıtlı istihdama geçişi sağlanacak.

Temel amaç, insana yakışır işlere ve sürdürülebilir geçim fırsatlarına erişimi teşvik ederek Türkiye’deki mültecilerin ve ev sahibi toplulukların dayanıklılığını ve sosyal uyumunu güçlendirmek.

Detaylar için tıklayınız.

Proje Arka Planı

Projenin temel amacı insana yakışır işlere ve sürdürülebilir geçim fırsatlarına erişimi teşvik ederek Türkiye’deki mültecilerin ve ev sahibi toplulukların dayanıklılığını ve sosyal uyumunu güçlendirmektir. Genç İşi Kooperatif, ilgili Birleşmiş Milletler kuruluşunun uygulama ortağı olarak Eylül 2023 – Nisan 2024 döneminde İzmir, Adana ve İstanbul illerinde işyerinde mesleki eğitim ve gelişim programı başlığı altında bir istihdam teşvik projesi icra edecektir. Bu kapsamda her bir ilde işverenlerin ihtiyaçları doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve mültecilerin kayıtlı istihdama geçişi sağlanacaktır. İşverenler süreli ücret desteği ve sosyal güvenlik prim desteğinden yararlanacak; kayıtlı istihdam ettikleri kişilere işyerinde mesleki eğitim programı uygulayacaklardır.  

 İşbu ilana konu işin kesin başlangıç tarihi Genç İşi Kooperatif ile ilgili BM kuruluşunun arasındaki uygulama ortaklık anlaşmasının imzalanma zamanına bağlıdır.