Genç İşi Kooperatif Gönüllülerini Arıyor!

Genç İşi Kooperatif Araştırma Çemberi kapsamında, kooperatif istatistiklerini veri kaynaklarından kooperatiflere ilişkin verileri takip etme çalışmalarının geliştirilmesi amacıyla gönüllülerini arıyor. Son başvuru tarihi 3 Eylül 2021.

Görev

Genç İşi Kooperatif Araştırma Çemberi, sosyal dayanışma ekonomisi bileşenlerinin ve özellikle kooperatiflerin işlevi ve işlevselliğine yönelik veri temelli bilgi üretimi, paylaşımı, yaygınlaştırılması ve kooperatif için faaliyet programlaması görevlerini yürütüyor. Bu kapsamda kooperatif istatistiklerini başta; KoopBis ve TOBB olmak üzere başat veri kaynaklarından kooperatiflere ilişkin verileri takip etmektedir. Bu çalışmaların geliştirilmesi amacıyla aşağıdaki görevler belirlendi:

  1. Bir masabaşı araştırması ile Türkiye’de kooperatiflere yönelik resmi veri kaynaklarının listelenmesi

  2. Bir masabaşı araştırması ile Türkiye ölçeğinde kooperatiflere ilişkin alternatif açık veri kaynaklarının listelenmesi (örn. Google Trends, Twitter Data, diğer açık veri kaynakları)

  3. Seçilen veri kaynakları kullanılarak mevcut verilerin betimsel istatistiklerinin hazırlanması (descriptive statistics) ve yorumlanması

  4. Genç İşi Kooperatif bünyesinde üç ayda bir yayınlanacak bir sayfalık kooperatif istatistikleri izleme bülteni şablonu hazırlanması.

  5. Şablonun ekinde, bir sayfalık bülten hazırlama yönergesinin yazılması.

Detaylar

  • Görev, 10 Eylül 2021’de başlayıp 30 Ekim 2021’de tamamlanacak.
  • Bu iş için tahmin edilen toplam aktif çalışma süresi 15 saat olarak öngörüldü.
  • Çalışma uzaktan, bilgisayar başından icra edilebilecek.
  • Diğer detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Başvuru

Gönüllü adayları, yukarıdaki görevi üstlenmek için başvurularını gonullu@gencisi.org adresine 3 Eylül 2021 saat 17.00’ye dek aşağıdaki belgeler ile gönderebilirler.

  1. Tercihen fotoğraf içermeyen en fazla 3 sayfa uzunluğunda özgeçmiş.

  2. “Beklenen deneyim ve nitelikler” başlığında belirtilen 5 beklentinin her biri için en fazla 2’şer cümlelik açıklama içeren en fazla 1 sayfalık niyet mektubu.