MLSA Haber Atölyesi Başvuruları Açıldı

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) Haber Atölyesi’nin toplamda 1,5 yıl sürecek programı başlıyor. Mesleğe yeni adım atmış, atmak üzere olan gazetecilere yönelik program, T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna’nın eş koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek.

1,5 yıllık program süresince uzman gazeteciler, katılımcılarla alan muhabirliği konusundaki tecrübelerini paylaşacak. Katılımcılar, Haber Atölyesi tarafından üretilen ve bugüne kadar üç kez yayımlanan gazeteMLSA için de haber üretecek. Haber üretim sürecinde çok sayıda yazı işleri toplantısı yapılacak ve atölyenin bir haber merkezi formatında çalışması sağlanacak.

Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilecek üç günlük ilk atölye ile başlayacak programda katılımcılar, uzman gazetecilerle birlikte çalışma fırsatı bulacak.

Eylül ayının ilk haftasında belirlenen adaylarla yapılacak çevrimiçi toplantı sonrasında nihai seçim süreci gerçekleşecektir. İlk atölye, programa devam edecek katılımcılarla 6-9 Ekim tarihlerinde daha sonra açıklanacak bir yerde fiziksel olarak düzenlenecektir.

En az üç fiziksel toplantı üzerinden gerçekleştirilmesi planlanan ve yaklaşık 1.5 yıl sürecek programın atölye oturumları için seyahat ve konaklama ücretleri MLSA tarafından karşılanacaktır. Katılımcıların her atölye sonrasında çıkarılacak gazeteMLSA için koordinatörlerin önerileri doğrultusunda nitelikli haberler hazırlamaları beklenmektedir.

Başvuru Koşulları

Meslek hayatının başındaki genç gazeteciler ile gazetecilik mesleğini icra etmek isteyen üniversite öğrencileri atölye programına başvurabilir. Çalışma süresi ve/veya üniversite bölümü ile ilgili bir kısıtlama bulunmamaktadır. Adayların profesyonel olarak gazetecilik yapma ve uzun soluklu olan programa devam kararlılığını başvurularına yansıtmaları beklenmektedir.

Adaylar 15 Ağustos Pazartesi gününe kadar özgeçmiş, 200 kelimeyi aşmayan ve çalışmak istedikleri haber önerilerini de içeren bir niyet mektubu ve varsa daha önceden yayınlanmış haber örneklerini gazeteMLSA@medyavehukuk.org adresine gönderebilirler.