Türkiye’de Din veya İnanç Özgürlüğü ve Cinsiyet Eşitliği Konferansı Videoları Yayında

23 Haziran 2022
İnanç Özgürlüğü Girişimi'nin 23-24 Mayıs 2022 tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlediği Uluslararası Türkiye’de Din veya İnanç Özgürlüğü ve Cinsiyet Eşitliği Konferansı’nın videoları yayında!

Türkiye’de Din veya İnanç Özgürlüğü ve Cinsiyet Eşitliği temasına odaklanan konferansla, her ikisi de temel uluslararası insan hakları sözleşmelerinde korunan din veya inanç özgürlüğü hakkı ile cinsiyet eşitliğinin kesiştiği noktada ortaya çıkan insan hakları konularını araştırmak ve analiz etmek amaçlandı.

Konferansta 15’i bildiri çağrısına gelen başvurulardan seçilen, toplam 21 sunum yapıldı. Konferans aracılığıyla dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde, sosyoloji, kültürel çalışmalar, antropoloji, medya, ilahiyat, siyaset bilimi, hukuk, cinsiyet çalışmaları, tarih, eğitim bilimleri ve sosyal hizmet gibi çalışma alanlarından araştırmacılar bir araya geldi. İnanç özgürlüğü ile cinsiyet eşitliğinin kesişiminde yer alan, eğitim, dinî semboller ile kamusal alan, beden politikaları, dinî yorumlar, sosyal hizmetler ve Diyanet İşleri Başkanlığı gibi pek çok konu konferansta ele alındı.

Konferans detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Videoların tamamına ulaşmak için tıklayınız.