‘Yerelde İnanç Özgürlüğü: Fırsatlar ve Engeller’ Webinarına Davetlisiniz! 

İnanç Özgürlüğü Girişimi, 17 Ocak 2023, Salı saat 19.00’da yapılacak, 'Yerelde inanç özgürlüğü: Fırsatlar ve engeller' webinarına davet ediyor! 

Gün: 17 Ocak 2023, Salı 
Saat: 19.00-20.30

  • Etkinliğin dili Türkçe olacaktır.
  • Zoom üzerinden yapılacak etkinliğe 16 Ocak Pazartesi, 10.00’a kadar kayıt yaptırabilirsiniz. Kayıt için lütfen tıklayın.
  • Webinar erişim linki etkinlikten önce gönderilecektir.

“Yerelde inanç özgürlüğü: Fırsatlar ve engeller” webinarında, yerel yönetimlerde inanç özgürlüğünün korunması için atılması gereken adımlar, din veya inanç topluluklarının beklentileri ve ihtiyaçları, yerel yönetimlerin mevcut deneyimleri ve alanda karşılaştıkları engeller tartışılacak. Ayrıca, yerel yönetimler bağlamında din veya inanç özgürlüğünün korunmasının insan hakları açısından izlenmesi için belirlenen bazı göstergeler paylaşılacak.

Webinarda öncelikli olarak İnanç Özgürlüğü Girişimi Proje Koordinatörü Dr. Mine Yıldırım, yerel yönetimlerin din veya inanç özgürlüğü alanındaki yükümlülüklerini insan hakları hukuku perspektifinden ele alacak. Ardından Dr. Erhan Kurtarır, Girişim’in yürüttüğü “Yerelde din veya inanç özgürlüğünün güçlendirilmesi” çalışmasının arka planına, önemine ve araştırma yöntemi ile yerel yönetimlerde inanç özgürlüğünün güçlendirilmesinin önemine değinecek. Son olarak, çalışmanın raportörlüğünü üstlenen Rümeysa Çamdereli ise inanç toplulukları ve yerel yönetimlerle yapılan toplantıların bulgularını aktaracak.

Etkinlikle ilgili sorularınız için ft@nhc.no e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.