Hareket Okulda BoMoVu Çevrimiçi Öğretmen Atölyesi Başlıyor

Hareket Okulda BoMoVu Çevrim içi Öğretmen Atölyesi'nin çevrimiçi atölyeleri başlıyor. Atölye 16-17 ve 19 Ocak 2022 tarihlerinde yapılacak.

Hareket Okulda BoMoVu Çevrimiçi Öğretmen Atölyesi, yüz yüze öğretmen atölyelerinin kısaltılmış bir versiyonu.  Aktif Okul Öğretmen Kılavuzu’nda yer alan aktivitelerin katılımcılarla birlikte uygulanması, çeşitlenmesi, geliştirilmesi üzerine kurgulanır.

Çevrimiçi atölyeye katılacak öğretmenlerin, BoMoVu YouTube kanalından erişilebilen; Hareket ve Öğrenme İlişkisi”, “Kız Çocuklarının Spor ve Hareket Odaklı Çalışmalara Katılımını Artırmak” ve “Fiziksel, Duygusal ve Kültürel Olarak Güvenli ve Kapsayıcı Alanlar Yaratmak” konulu webinarları, BoMoVu Youtube kanalından izlemeleri atölyenin verimli geçmesi için önemlidir.

Başvuru
Hareket Okulda Projesi Hakkında

Hareketli oyunlarla çocukların öğrenme becerilerini geliştirmeyi ve çocuklar için keyifli, kapsayıcı ve güvenli alanlar açmayı amaçlayan Hareket Okulda projesi, 2019 yılından bu yana devam ediyor.

Bu süreçte projeyi yürüten BoMoVu ve ERG öğretmenlerin derslerinde kullanabilecekleri hareketli etkinlikler içeren Aktif Okul Öğretmen Kılavuzu’nu ortaya çıkardı.

Kılavuzda yer alan etkinlikler sınıf içinde uygulanabilecek etkinlikler (yeryüzü etkinlikleri), beden eğitimi derslerinde  uygulanabilecek etkinlikler (gökyüzü etkinlikleri) ve pandemi dönemi koşullarına göre, evde ya da okullarda güvenli mesafe korunarak uygulanabilecek etkinlikler (mesafeli etkinlikler) olmak üzere üç grupta toplandı.