AFS 2022-2023 Programlarına Başvurular Başladı

AFS Kültürlerarası Programları’nın yeni dönem başvuruları açıldı. Yurt dışında lise eğitimi eğitimi almak isteyen öğrenciler başvurularını 3 Kasım 2021 Çarşamba saat 18.00’e kadar yapabilir.

1946’dan beri öğrencilerinin kişisel ve akademik başarılarına destek olmak hedefiyle faaliyet gösteren AFS Kültürlerarası Programları’nın yeni dönem başvuruları açıldı.

  • AFS programlarıyla öğrenciler farklı bir ülkede aile yanında kalarak lise eğitimine devam ediyor, 55 ülkedeki AFS ofislerinin ve gönüllülerin kesintisiz desteği sayesinde benzersiz bir deneyim ve kişisel gelişim fırsatı yakalıyor.
  • Bugüne dek, aralarında oyuncu Nevra Serezli, müzisyen Ferit Odman, Prof. Dr. Türkel Minibaş ve Türkiye’nin ilk kadın valisi Dr. Lale Aytaman gibi çok tanıdık isimlerin yer aldığı tüm dünyadan yüzbinlerce kişi AFS’nin yürüttüğü programlardan yararlandı.
  • Bir eğitim yılı, dönemi ya da üç ay olmak üzere farklı programlarla yurt dışında yaşayan öğrenciler, hayatları boyunca kullanabilecekleri bilgi ve beceriler elde ediyor.
  • Program öncesinde, sırasında ve sonrasında AFS ofisleri ve gönüllüler tarafından organize edilen oryantasyon kampları ve danışmanlıklar gibi destekler sayesinde farklı bir kültürde yaşamayı deneyimleyerek yeni bir dil öğreniyor ve küresel bir ailenin bir parçası oluyor.
  • Pandemi sürecinde de öğrenci değişimlerini sürdüren AFS’ye başvuran öğrenciler, Koç Üniversitesi Psikoloji bölümünden uzmanlar tarafından hazırlanan sınav ve ardından deneyimli gönüllüler tarafından yapılan mülakatlar sonucu AFS’li olmaya hak kazanıyor.
  • Düzenlenen gidiş oryantasyon kampları sayesinde öğrenciler değişim ülkelerine gitmeden önce belirsizlikle başa çıkma, uyum, eleştirel ve açık fikirli düşünme gibi beceriler ediniyor.
  • Program öncesinde AFS tarafından dil eğitimi desteği de verilerek öğrencilerin gittikleri ülkedeki iletişimi ve etkileşim imkanları artırılıyor.

Başvuru

Yurt dışında lise eğitimi eğitimi ve sıra dışı bir kültürlerarası deneyim sunan AFS programlarına 2022-2023 döneminde katılmak isteyen ve doğum tarihi 1 Ocak 2004 – 01 Eylül 2007 arasında olan öğrenciler başvurularını bu bağlantıdan  3 Kasım Çarşamba saat 18.00’e kadar yapabilir.