Türkiye’nin Yapay Zeka Platformu AITR Kuruldu!

Türkiye Bilişim Vakfı ve İTÜ Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uygulamalar ve Araştırmaları Merkezi (İTÜ AI) işbirliğinde Türkiye’nin Yapay Zeka Platformu AITR kuruldu.

Yapay Zeka Platformu (AITR), yapay zekanın getirebileceği geleceğe bakmak; çalışma hayatımız, gündelik yaşamlarımız, dünyayı deneyimleme şeklimiz, diğer teknolojilerle etkileşimleri, verilerle olan ilişkileri anlamak ve çalışmak amacını taşıyor.

AITR tarafından yapılan açıklamada, her gün yeni buluşların ortaya çıkmasına, yeni uygulamaların üretilmesine, yapay zeka, makine öğrenimi ve bir dizi bilişsel teknolojiye ve oluşuma daha fazla yatırım yapılmasına şahit olduğumuz belirtiliyor. Açıklamanın devamında “Girişim ve girişimci ekosistemleri ile çarpıcı bir hıza ulaşan “kırılım” ortamında”, “bu teknolojilerin bazılarının kısa vadede nasıl uygulanacağını kolayca görebilsek de, AI’nın (yapay zekanın) yaygın olarak anlaşılabilmesi için gelecekte bizleri nelerin bekleyebileceğini düşünmeden varsayımlarda bulunmanın” mümkün olmadığı kaydediliyor.

Açıklamada, AITR’nin yapay zeka kullanımında toplumsal gelişmeleri ve insanı ön planda tutarken; etik değerlerle, yönetim ve liderlik anlayışlarının harmanlandığı kapsayıcı bir platform olarak, eğitim ve çalışma kültürünü zenginleştirmenin yanı sıra geleceğimizi inşa edecek bireylerin ve şirketlerimizin gelişimi için çok paydaşlı bir bakış açısı ile çalışmayı benimsediği vurgulanarak, “STK’lar, eğitim kurumları ve şirketlerin arzu ettikleri takdirde bir paydaş olarak bu platformun içinde yer almaları gelecek için güç katacaktır” deniliyor.

AITR’nin çalışmaları ve sağlanan gelişmeleri Platform’un web sitesinden takip edebilirsiniz.