Başlangıç Noktası Akademi Eğitimi Başvuruları Açıldı

Türkiye Bilişim Vakfı’nın bir inisiyatifi olan Başlangıç Noktası’nın başlattığı, üniversite öğrencilerine 21. yüzyıl yetkinlikleri çerçevesinde eğitim alternatifi oluşturmayı amaçlayan Başlangıç Noktası Akademi başvuruları açıldı. Son başvuru tarihi 1 Şubat 2020.

Alanının düşünce liderleri tarafından hazırlanan Akademi eğitimleri, Dünya Ekonomik Forumu ve Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü gibi seçkin kuruluşların raporları dikkate alınarak oluşturuldu.

Ahiler Kalkınma Ajansı ve İstanbul Makine Mühendisleri Odası’nın desteğiyle oluşturulan program 5 ana başlıktan oluşuyor:

1- Sürdürülebilirlik

Bu modülde bireysel yetkinliklerin sürdürülebilirliği, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik, sosyal etki yönetimi ve ölçümü konularında eğitimler verilecek.

2- Dijital Okuryazarlık ve Gelişen Teknolojiler

Bu modülde Kırılım Çağı’nın gerektirdiği yetkinlikleri kazanan etkili genç liderler, aynı zamanda önde gelen girişimcilerden uygulamalı şekilde yeni teknolojileri öğrenecekler.

3- Mentorluk ve Staj imkanları

Mentorlar, etkili genç liderlerin ihtiyaçlarını ve endişelerini anlayarak onlara birebir destek olmak için varlar. Programı başarıyla tamamlayan etkili genç liderler, program sonrasında sektöründe öncü kurumlarla oluşturduğumuz staj programına dahil edilecek.

4- Girişimcilik

Etkili genç liderler, bu modülde kendi girişim fikirlerini oluşturmayı ve bu fikirleri hayata geçirmeyi öğrenerek bu programdan birer girişimci adayı olarak mezun olacaklar.

5- Mülakatlara Hazırlık

Bu modülde etkili genç liderler iş hayatına girişin ilk adımlarına hazırlanacak, CV hazırlama ve canlı mülakat konularında gerçek İK çalışanlarından birebir geri bildirim alma ve pratik yapma fırsatı elde edecekler

Başvuru
  • Programa başvurular 1 Ocak 2021’de başlamaktadır ve 1 Şubat 2021’de sona erecek.
  • Başvuru için https://e-bursum.com/ adresinden öğrenci olarak üye olun. Ardından maile gelen aktivasyonu gerçekleştirdikten sonra bu bağlantıyı takip ederek Başlangıç Noktası Akademi Programı başvuru formuna ulaşabilirsiniz.
Başlangıç Noktası Akademi’ye kimler başvurabilir?

Üniversitelerin lisans programlarına kayıtlı 3. ve 4. sınıf öğrencileri, okul ve bölüm fark etmeksizin Başlangıç Noktası Akademi programına başvurabilir.

Başvuru Değerlendirme Süreci
  • Başvurular, Şubat ayı içerisinde Başlangıç Noktası ekibi tarafından değerlendirilecek.
  • Sonuçlar 2021 yılının Şubat ayında açıklanacak.
Etkili genç liderlere ne gibi fırsatlar sağlanacak?
  • Programdan mezun olduktan sonra birçok farklı sektörden kurumda staj imkânı sağlanması hedefleniyor. Mezunlar, kazandıkları 21. yüzyıl yetkinlikleri ile akranlarından farklı bir konuma gelecek, böylelikle hayallerini gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaşacaklar.
  • Etkili genç liderler aylık 500 TL burs desteği alacak. Burs desteği alacak kişilerin bursu hak eden kişiler olması adına etkili genç liderler programa gösterdiği ilgi ve sağladığı katılıma dikkat edilerek bir eleme süreci daha gerçekleşecek.
  • Etkili genç liderler alanında uzman kişiler tarafından mentorluk desteği sağlanacak.

Program hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.