Dünya Çevre Günü’ne Özel İklimce Sohbetler’e Davetlisiniz

UNDP Türkiye İyi Niyet Elçisi Mert Fırat’ın ev sahipliğinde 4 Haziran Cuma günü saat 14:00’te gerçekleşecek İklimce Sohbet, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü öncesinde herkesi İklimce düşünmeye davet ediyor.

4 Haziran Cuma günü saat 14:00’te UNDP İyi Niyet Elçisi Mert Fırat’ın sunuculuğunda gerçekleşecek çevrim içi etkinliğe Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott KCMG ve UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton konuşmacı olarak katılacak. İklimce Sohbet, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün hemen öncesinde herkesi İklimce düşünmeye davet ediyor.

Etkinlik, 1-12 Kasım 2021 tarihlerinde Glasgow’da gerçekleşecek COP26 zirvesinde ele alınacak konulara değinecek. COP26 zirvesi, Paris Anlaşması hedeflerine yönelik eylemleri hızlandırmak için tarafları bir araya getirmeyi amaçlıyor. Ayrıca, COP26’nın yüzyılın ortasına kadar küresel net sıfır emisyon hedefini güvence altına alma ve 1,5 dereceyi ulaşılabilir durumda tutma, toplulukları ve doğal yaşam alanlarını korumaya uyum sağlama, finansmanı harekete geçirme ve bunu gerçekleştirmek için birlikte çalışma hedeflerini ele alacak. Yanı sıra taraflar, çevre için dünya çapında farkındalığı ve eylemi teşvik etmek için Birleşmiş Milletler’in en önemli günlerinden olan Dünya Çevre Günü’nün önemini ortaya koyacak.

Bilindiği gibi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 2021-2030 yıllarını BM Ekosistem Restorasyonu On yılı ilan etti. Ekosistem Restorasyonu teması, dünya çapında ekosistemlerin kaybını ve bozulmasını önlemenin, durdurmanın ve tersine çevirmenin yollarını belirlemek için UNDP Türkiye ve Birleşik Krallık Büyükelçiliği temsilcileri tarafından ele alınacak.

Etkinliğe buradan kayıt yaparak katılabilirsiniz.