GMDP Cinsel Sağlık Üreme Sağlığı Online Eğitici Eğitimi

Genç Mültecileri Destekleme Programı (GMDP), Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Ofisi ortaklığında ilk kez dijital ortamda gerçekleştirilecek olan Cinsel Sağlık Üreme Sağlığı Online Eğitici Eğitimi için katılımcılarını arıyor. Son başvuru tarihi 2 Haziran 2021.

Genç Mültecileri Destekleme Programı (GMDP), Cinsel Sağlık Üreme Sağlığı (CSÜS) ve Hakları konusunda gençten gence öğrenmeyi ve güçlenmeyi hedefleyen akran eğitimleri düzenliyor. Akran eğitimleri; gençlerin CSÜS durumu, vücudumuzu tanıyalım, kondom, aile planlaması, istenmeyen gebeliklerin önlenmesi ve erken gebelikler, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, HIV ve AIDS,  toplumsal cinsiyete dayalı şiddet, haklar ve çocuk yaşta erken ve zorla evlilikler konularında akran eğitmenleri tarafından süpervizyon ile gerçekleşiyor. Şu anda COVID-19 sebebiyle tüm akran eğitimleri dijital ortamda Zoom aracılığıyla yapılıyor.

GMDP akran eğitmeni olmak ve akranlarına cinsel sağlık üreme sağlığı alanında doğru bilgiyi ulaştırmak isteyenler,  Cinsel Sağlık Üreme Sağlığı Online Eğitici Eğitimi’ne başvurabilir.

Eğitim; 19-20, 26-27 Haziran, 3-4, 10-11 Temmuz tarihlerindeki 4 hafta sonunda Zoom üzerinden gerçekleşecek ve eğitim süresince Arapça-Türkçe simultane çeviri sağlanacak.

Katılım Koşulları
  • 18-30 yaş arasındaysan,
  • Hatay, Diyarbakır, Ankara veya İzmir’de yaşıyorsan,
  • Genç bir göçmen ya da mülteciysen,
  • Çok iyi Arapça konuşabiliyor ve anlayabiliyorsan,
  • Yukarıda belirtilen tarihlerde uygunsan ve tam katılım sağlayabileceksen (Bilgisayar ve internet erişimi olmayan katılımcılar için Gençlik Merkezlerinin açık olması halinde bilgisayar ve internet erişimi merkezlerden sağlanabilecektir),
  • Eğitim sonrasında düzenlenecek olan yaygınlaştırma eğitimlerinde eğitmen olarak sorumluluk almayı taahhüt ediyorsan ve eğitimler için ayıracak zamanın varsa,
  • Cinsel sağlık ve üreme sağlığı ve hakları konularıyla ilgiliysen eğitime başvuruda bulunabilirsin.
Başvuru

En geç 2 Haziran Çarşamba günü 23.59’a kadar linkteki formu eksiksiz doldurarak eğitime başvurabilirsiniz.

Sorularınızı  daglar@sagliktagenc.org adresine yazabilirsiniz.