Genç Mültecileri Destekleme Programı Dijital Hikayeleştirme Eğitimine Davetlisiniz

Genç Mültecileri Destekleme Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Ofisi ortaklığında, Japonya Hükümetinin finansal desteği ile dijital ortamda gerçekleştirilecek olan Dijital Hikayeleştirme Eğitimi için katılımcılarını arıyor. 22 Mayıs- 6 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak eğitimin son başvuru tarihi 8 Mayıs Cumartesi 23.59.

Dijital Hikayeleştirme Eğitimi; Türkiyeli ve mülteci/göçmen gençlerin bir araya gelerek cinsel sağlık üreme sağlığı, toplumsal cinsiyet, çocuk yaşta erken ve zorla evlilikler, istenmeyen gebeliklerin önlenmesi, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar, HIV ve AIDS, hikayeleştirme ve senaryo yazımı konularında gerçekleşecek atölyelerin ardından, gençlere yönelik farkındalık artırıcı, yaratıcı hikayeler ortaya çıkarmasını hedefliyor.

Eğitim katılımcıları tarafından cinsel sağlık üreme sağlığı konularında üretilen hikayeler animasyonlaştırılarak SGYD ve GMDP’nin sosyal medya hesapları ve web sitelerinde ve UNFPA Türkiye Ofisi’nin sosyal medya hesaplarında paylaşılacak. Eğitim sonundan ortaya çıkacak animasyonların yanı sıra, Türkiyeli, mülteci ve göçmen gençlerin ortak üretim yapmasına olanak sağlayarak sosyal uyumun güçlenmesine de katkı sunmayı hedefliyor.

Eğitim Tarihi

Eğitim atölyeleri, 22 Mayıs- 6 Haziran 2021 tarihleri arasındaki 3 hafta sonunda Zoom üzerinden yapılacak.

Katılım Koşulları 
  • 18-30 yaş arasında olmak,
  • Yukarıda belirtilen tarihlerde uygunsan ve tam katılım sağlayabileceksen (Bilgisayar ve internet erişimi olmayan katılımcılar için Gençlik Merkezlerinin açık olması halinde bilgisayar ve internet erişimi merkezlerden sağlanabilecektir)
  • Cinsel sağlık ve üreme sağlığı ve hakları konularıyla ilgili olmak,
  • Türkiye’de yaşayan göçmen/mülteci gençlerin sosyal uyumuna katkı sunmak istemek,
  • Senaryo yazımı ve/veya hikayeleştirme alanlarına ilgi duyuyor ya da kendini bu alanlarda geliştirmek istemek.
Başvuru