Depremlerden Etkilenen Gençlere Yönelik Cinsel Sağlık Üreme Sağlığı Destek Talep Formu

Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Ofisi’nin finansal desteği ile depremlerden etkilenen gençlere yönelik cinsel sağlık ve üreme sağlığı konularında doğru ve güvenilir bilgi ve hizmetlere erişim için “Destek Formu”nu erişime açtı.

Deprem bölgelerinde yaşayan ve/veya depremden etkilenen gençlerin ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanan bu form, cinsel sağlık ve üreme sağlığı konularında bilgilendirme ve hizmetlere yönlendirme yapılmasını amaçlıyor. 

Destek Formunun Kapsamı Nedir?
  • Cinsel sağlık ve üreme sağlığı konularında güncel ve bilimsel verilere dayalı bilgilendirme,
  • Sağlık hizmetlerine, sosyal hizmetlere, psikososyal destek hizmetlerine ve diğer uzmanlık gerektiren cinsel sağlık hizmetlerine yönlendirme,
  • Cinsel sağlık ve üreme sağlığı hakları ve hak ihlallerine yönelik hukuki desteğe yönlendirme gibi destekleri kapsamaktadır.

Destek taleplerine dönüş yapma süresi yaklaşık olarak 6-7 gün arasında değişebilmektedir. Buna ek olarak, form üzerinden sadece Türkçe destek verilebilmekte ve yönlendirme sağlanabilmektedir. Arapça destek ve erişebileceğiniz diğer hizmetler konusunda bilgiye, SGYD’nin bir diğer programı olan, Genç Mültecileri Destekleme Programı’na aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Forma erişmek ve detaylı bilgi almak için bilgilendirme sayfasına tıklayabilirsiniz. 

Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği, gençlere yönelik cinsel haklar başlığı altında farklı çalışmalar yürüten bir gençlik örgütlenmesidir. Sanal Akran ise gençlerin cinsel haklar, cinsel sağlık konularında bilgiye erişimlerini sağlamayı amaçlayan dijital bir platformdur. 17-30 yaş arasındaki her genç bizimaramizda.org web sitesinden ihtiyaçları temelinde kapsamlı cinsellik eğitimi modüllerine ve güncel kaynaklar ve blog yazılarına erişebilmektedir. Ek olarak, cinsellik ve cinsel sağlık ile ilgili sorularını anonim olarak yollayabilmektedir.