“İddialar Düşürülmeli Ve Kavala Tahliye Edilmeli”

Taksim Dayanışması düzenlediği basın toplantısında, Gezi davasıyla ilgili birleştirme kararının dayanaktan yoksunluğuna dikkat çekerek, iddiaların düşürülmesi ve üç yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala’nın tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 5 Şubat’ta tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın casusluk ve darbe teşebbüsü iddiasıyla yargılandığı davanın Gezi davasıyla birleştirilmesine karar vermesinin ardından 21 Mayıs’ta görülecek duruşma öncesinde Taksim Dayanışması tarafından online olarak basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda hiçbir kanıta dayanmayan varsayımlar üzerinden Gezi’ye dair yapılan üçüncü yargılama olduğu belirtilerek hukuksuzluğa dikkat çekildi.

Toplantıda Avukat Evren İşler, sonucun yine beraat olacağını belirterek, “Bir torba davanın başlangıcıyla karşı karşıyayız. İstedikleri dosyayla birleştirsinler bu dosyadan beraat dışında bir karar çıkmayacaktır” dedi.

“Gezi’nin Kimliği Asla Karalanamaz”

Arzu ÇerkezoğluDevrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da Gezi’nin demokratik bir mücadele olduğuna değinerek, “Gezi’nin yeniden yargılanmaya çalışılmasının nedeni de gözdağı vermektir. Bir baskının bir sindirmenin parçasıdır. Gezi ise haklı ve onurlu bir direniştir. Gezi aslında bize bugün yaşatılmak istenen Türkiye’ye ilk büyük itirazdır. Gezinin bu kimliği asla yargılanamaz karalanamaz” diye konuştu.

“Topluma Gözdağı Verilmek İstenmektedir”

Mücella YapıcıGezi Davası’nın bir diğer sanığı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı, Gezi’nin toplumun üzerine serpilen korku ikliminin yok edilmesinde önemli rol oynadığına dikkat çekerek, “Şimdi tekrar o korku ikliminin inşası için bir takım kişiler seçilerek topluma gözdağı verilmek istenmektedir. Haklı olanlar korkmaz ve susmazlar. Bu nedenle biz de korkmuyor ve susmuyoruz” diye kaydetti. Davanın bir başka sanığı Taksim Dayanışması üyesi Avukat Can Atalay ise Gezi’nin karartıldığına dikkat çekti. 

“Arkadaşlarımız Hakkındaki İddialar Düşürülmeli”

Taksim Dayanışması adına ortak basın metnini okuyan  Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen Gezi’nin hukuka ve gerçeğe aykırı kararlarla bir kez daha yargılanmak istendiğini ifade ederek, “Daha önce iki kez verilen yargı kararlarıyla anayasal bir zeminde meşru olarak gerçekleştiği tescil edilen gezi üçüncü kez karalanmak isteniyor. Taksim Dayanışması olarak daha öncede ifade ettiğimiz gibi bizi lekelemeye yönelik çabalarınızı reddediyoruz”  dedi.

Esin KöymenGezi davasının akıl ve hukuk dışı bir dava olduğunun altını çizen Köymen, “Kurgu ithamlarla yargılanmak istenen arkadaşlarımız hakkındaki iddialar düşürülmeli. Somut hiçbir delil olmadığı halde siyasi bir tutsak olarak tutukluluğu devam eden Osman Kavala serbest bırakılmalıdır” diye ekledi. 

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Gezi Davasında sanık olarak yargılanan Tayfun Kahraman ve Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu Eş Genel Başkanları  Aysun Gezen ile Mehmet Bozgeyik basın açıklamasına destek verdi.