10. Yeşil Ekonomi Konferansı: Covid-19 Sonrası Ekonomi ve Yeşil Yeni Düzen

Yeşil Düşünce Derneği, Heinrich Böll Vakfı ile düzenledikleri 10. Yeşil Ekonomi Konferansını 'Covid-19 Sonrası Ekonomi ve Yeşil Yeni Düzen' teması ile, 14-15 Kasım tarihlerinde online olarak gerçekleşiyor. 

Karantina koşullarında işsizlik ve yoksulluk zirveye ulaştı, barınma, temiz suya ve gıdaya erişim, sağlıklı ve ulaşılabilir yeşil alanlar, evrensel temel gelir gibi yurttaşlık hakları tüm insanlar için temel ihtiyaçlar listesinde yerini aldı.

Senelerdir süren iklim krizi ve demokrasi krizi için mücadeleler sosyal adalet, iklim adaleti ve adil iyileşme taleplerle büyüdü.

10. Yeşil Ekonomi Konferansında Yeşil Yeni Düzen’in bu talepleri karşılamak için sunduğu alternatifler ve yeryüzündeki yaşamı daha dayanıklı kılmak için önerdiği mekanizmalar, cinsiyet eşitliği, küresel ticaret, üretim ve tüketim biçimleri üzerinden tekrar değerlendirilecek.

Yeşil Düşünce Derneği, Heinrich Böll Vakfı ile ortak düzenledikleri 10. Yeşil Ekonomi Konferansında sizi de birlikte öğrenmeye, düşünmeye ve harekete geçmeye davet ediyor!