Gazeteciler için Dijital Araçlar ve Kaynak Geliştirme Uzaktan Eğitim Programı Başlıyor

Gazeteciler Cemiyeti, 30 Eylül – 5 Kasım 2020 tarihleri arasında Gazeteciler için Dijital Araçlar ve Kaynak Geliştirme Uzaktan Eğitim Programı düzenliyor.

Gazeteciler Cemiyeti tarafından İrlanda Büyükelçiliği desteğiyle hazırlanan “Gazeteciler için Dijital Araçlar ve Kaynak Geliştirme Uzaktan Eğitim Programı”Covid-19 salgının oluşturduğu ihtiyaçlara cevaben ve gazetecilerin dijital ortamdaki kapasitelerini artırmaya ve finansal sürdürülebilirliklerine katkı sunmak için tasarlandı.

30 Eylül – 5 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlenecek eğitim programı; eğitim modülleri canlı zoom oturumları, kısa eğitim videoları, okuma listeleri, faydalı bağlantılar, ödevler, uygulamalı atölyelerden oluşacak. Katılımcılar eğitim programı boyunca oluşturacakları özgün içeriklerini Gazeteciler Cemiyeti’ne ait haber mecralarında yayınlayabilecek.

Eğitim kimlere yönelik?

Eğitim serisi tüm gazetecilerin başvurusuna açık olup, başvurularda; serbest çalışan, yerelde çalışan ve kendi platformlarını kuran genç gazetecilere öncelik verilecek.

Eğitim programında neler var?

Dijital Gazeteciliğe Giriş: Bu modül ile katılımcılar internet ortamında gelişen gazetecilik pratikleri, bilgi toplama yöntemleri ve araçları, veri gazeteciliği ve araçları, dijital ortamda haber üretme ve yaygınlaştırma araçları ve mobil gazetecilik hakkında bilgi sahibi olacak.

Gazeteciler için Kaynak Geliştirme ve Finansal Sürdürülebilirlik: Bu modül ile katılımlar gazeteciler için farklı kaynak geliştirme yöntemleri, medya alanında ne gibi çalışmaların desteklendiği, etkin kaynak geliştirme stratejisinin nasıl hazırlanacağı, dijital kaynak geliştirmedeki iyi örnekleri ve finansal destek programlarına başvuru için gerekli olan hazırlıklar konusunda bilgi sahibi olacak.

Her iki modül senkron ve asenkron eğitimlerden oluşacak. Senkron eğitimler Zoom platformu üzerinden canlı olarak gerçekleşecek toplam altı (6) oturumla yürütülecek; asenkron eğitimler ise Gazeteciler Cemiyeti E-Öğrenme Platformu’nda katılımcıların tamamlanması için ikişer haftalık süreler tanınarak sürdürülecek.

Eğitim takvimi için tıklayınız.

Eğitim programına nasıl başvuru yapılır?

Programa 30 gazeteci seçilecek. Katılımcılar doldurdukları başvuru formu üzerinden belirlenecek olup, başvuru yapan herkese e-posta üzerinden başvuru sonucu iletilecek. Katılımcılar belirlenirken, cinsiyet ve bölge dağılımına dikkat edilecek. Eğitimi tamamlayan katılımcılara eğitim sonunda katılım sertifikası verilecek.

BaşvuruBaşvuru formunun doldurulması yeterlidir.

Son başvuru tarihi: 25 Eylül 2020 Cuma