YADA Vakfı’nın Etki Odaklı Tasarım ve İletişim Atölyesi Başlıyor

YADA Vakfı sizi Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Sivil Diyaloğun Güçlenmesi” Projesi kapsamında gerçekleştirdiği Etki Odaklı Tasarım ve İletişim Programı atölyesine davet ediyor.

Sosyal etki odaklı tasarım/düşünme nasıl olur?

Bir projenin/etkinliğin sosyal etkisi nasıl izlenir?

Sosyal etki çeşitleri nelerdir?

YADA, Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Sivil Diyaloğun Güçlenmesi” Projesi kapsamında, STK’ların proje ve programlarını etki odaklı tasarlamalarını, mevcut çalışmalarını etkiyi hesaba katan bir yaklaşımla yeniden düşünmelerini, gündemleştirmek istedikleri meselelerin savunuculuk dilini etki ve işbirliği çerçevesinde kurgulamalarını ve hayata geçirmelerini kolaylaştırmak adına atölye çalışmalarıyla başlayan bir danışmanlık programı düzenliyor.

Program atölye çalışmalarının ardından, katılımcı STK’ların bir bölümüyle yıl sonuna kadar sürecek birebir danışmanlık sürecini içeriyor. Danışmanlık sürecine devam edecek STK’larla seçecekleri bir proje veya programın sosyal etki odaklı tasarım, uygulama ve ölçme metodolojilerini geliştirmek üzere birebir danışmanlık çalışması yürütülecek. 

Geçtiğimiz yıl İzmir ve İstanbul’da düzenlenen atölyeler bu yıl pandemi sebebiyle online yapılıyor. Başvurular tüm Türkiye’ye açık, Ankara’daki kurumlara öncelik verilecektir.

Başvuru ve Koşullar

Her bir atölyeye maksimum 35 STK/inisiyatif/platform/forum/topluluk kabul edilecektir.

İnteraktif atölye zoom üzerinden online olarak gerçekleştirilecektir.

Başvuru sonuçları atölye gününden bir gün önce en geç saat 16:00’ya kadar e-posta yoluyla başvuru sahiplerine açıklanacaktır.

Katılım durumunuzu, soru ve önerilerinizi ozturk@yada.org.tr adresine e-posta olarak ulaştırabilirsiniz.

Tarih: 10 Eylül 2020, Perşembe

Saat: 10:00 – 13:30

Başvuru formu için tıklayınız.