YADA ‘STK’lar için Sosyal Etki ve Savunuculuk Programı’na Davet Ediyor

YADA Vakfı NEET (ne eğitimde ne istihdamda) gençler konusunda çalışan/çalışmayı planlayan sivil toplum kuruluşlarına yönelik “Sosyal Etki ve Savunuculuk” Programı düzenliyor. Programa 8 Temmuz'a kadar başvuru formunu doldurarak başvurabilirsiniz.

YADA Vakfı, NEET (ne eğitimde ne istihdamda) gençler konusunda çalışan/çalışmayı planlayan STK’ların proje ve çalışmalarını sosyal etki odaklı olarak yeniden gözden geçirmesi, savunuculuk stratejilerini kurgulaması/revize etmesine destek olmak amacıyla 3 atölye ve destek sürecinden oluşan bir danışmanlık programı düzenliyor. 

Programın İçeriği ve Yöntemi

NEETProgram sürecinde, 3 atölye çalışması gerçekleştirilecek. Atölye çalışmalarının yanı sıra her kurumla, seçecekleri bir proje/programlarının sosyal etki odaklı tasarım, uygulama ve ölçme metodolojilerini geliştirmek üzere birebir danışmanlık çalışması yapılacak. 

Atölye çalışmalarının ana başlıkları:

Analiz ve raporlama

– Kavram dünyası: Etki, sosyal etki, etki odaklı tasarım/düşünme, izleme, izleme ve değerlendirme

– Sosyal etki analizi ve raporlaması

Etki odaklı proje tasarımı ve savunuculuk

– Konu yönetimi ve stratejik yaklaşım

– Kurumsal pozisyon/konu bazlı pozisyon

– Paydaş analizi ve güç-yaklaşım çalışması

Başvuru ve Koşullar

Danışmanlık Programı, NEET (Ne eğitimde ne istihdamda) gençler ile çalışmalar yapan/yapmayı planlayan STK’lara yöneliktir. Programa 20 STK kabul edilecek ve atölyelere bu kurumlardan en az 1 kişinin katılması istenecektir.

Programa dahil olacak STK temsilcilerinin hem atölyelere hem de danışmanlık sürecindeki yönlendirmelere aktif dahiliyeti beklenmektedir. Atölyeler arasında kurumların atölyelerle ilgili / atölyeler paralelinde çalışmaları kendileriyle birlikte çalışacak danışmanlarla birlikte yürütmeleri beklenecektir. İlk iki atölyenin online, son atölyenin fiziksel olarak bir araya gelinen bir toplantı olması planlanmaktadır.

Programın önerilen takvimi aşağıdaki gibidir:

10 Temmuz 2020 – 1. Atölye/Online

10 Ağustos 2020 Haftası – 2. Atölye/Online

7 Eylül 2020 Haftası – 3. Atölye/ İstanbul

İkinci  ve üçüncü atölyelerin gerçekleşme tarihleri katılımcılarla birlikte belirlenecektir.

İlk atölye ve programa katılım için son başvuru tarihi 8 Temmuz, saat 17.00’dir. Başvuru sonuçları en geç 9 Temmuz saat 15:00’e kadar e-mail üzerinden başvuru sahiplerine açıklanacaktır.

Başvuru için tıklayınız.