HASUDER’den Pandemi Sürecinde Mülteciler Raporu

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) COVID-19 ile mücadelenin herkesi kapsayacak şekilde yürütülmesini sağlamak üzere, Türkiye’deki uluslararası göçmen ve mültecilerle ilgili son durumu raporlaştırdı.

HASUDER’den yapılan açıklamada, salgın durumunda özel gereksinime sahip savunmasız gruplara yönelik özel politikaların geliştirilmesi ve hizmetlerin titizlikle ele alınmasının önemli olduğu hatırlatılarak, “COVID-19 ile mücadele herkesi kapsayacak şekilde ve tüm tarafların ortak çaba ve dayanışması ile gerçekleşebilir. Bu amaçla farklı kaynaklardan yararlanarak bu kısa durum değerlendirme raporu hazırlanmıştır” denildi.

Türkiye’deki mültecilere ve uluslararası göçmenlere dair istatistikler ilgili bilgilerle başlayan raporda, sağlık hakkı ve sağlık hizmetlerine erişim, COVID 19 kapsamında mültecilere sunulan sağlık ve sosyal hizmetler, COVID 19 ve alınacak önlemler konusunda bilgilendirme,  COVID 19 sürecinde yaşanan sorunlar ve bu sorunların sağlık koşullarına etkisi ile çözüm önerileri yer alıyor.

HASUDER’in mültecilerle ilgili son durumu derlediği rapora ulaşmak için tıklayınız.